Cine ar putea SALVA PSD de la DEZASTRUL TOTAL la alegeri. Ipoteză HALUCINANTĂ

0
Loading...

duminică, 10 februarie 2019

Pentru PSD, la modul cum evoluează lucrurile, alegerile viitoare pot fi un dezastru total. Cea care îi desparte pe social-democrați de acest dezastru poate fi chiar Viorica Dăncilă. Ipoteza este lansată de Alina-Mungiu Pippidi.

„Pare greu de crezut, dar ce desparte PSD de dezastrul total la alegerile viitoare este Viorica Dăncilă, o contra eroină de Teleorman dacă vreodată a fost una, a cărei poveste va fi citită pe viitor în toate coafoarele de provincie în reviste glossy, de la povestea coafurii de Teleorman la președinția Consiliului UE”, scrie Pippidi într-o analiză pe România Curată.

Aceasta consideră că glumele „crude” făcute pe seama inteligenței premierului se regăsesc doar în presa națională, nu și în cea străină.

„Doamna Dăncilă este e principalul obstacol în calea unei amnistii și grațieri care ar anula principalul cîștig al societății noastre de pe urma anticorupției: desființarea culturii de imunitate.

Pentru că dacă e cert că statul de drept a fost încălcat și de anticorupție, și nu o dată (mandate de securitate națională folosite fără aprobare judecătorească în procese de corupție, complete ilegale prin încălcarea repartizării aleatorii), asta nu înseamnă că tot ce s-a făcut în a stăvili o corupție generalizată trebuie anulat și, respectivii, toți eliberați ca să o ia de la capăt, chiar dacă în cazul lor nu a existat nici o încălcare a vreunui drept sau procedură”, scrie Alina Mungiu-Pippidi. Aceasta explică, cu ajutorul a două sondaje, că majoritatea covîrșitoare contra amnistiei. „La asta se adaugă valul populist de spaimă că violatorii, pedofilii și cine mai știe cine vor putea ieși din închisori și vor lupta iarăși prin scări de bloc și lifturi contra bunelor moravuri (…) Oamenii știu că o aministie pentru corupție nu ar fi urmată de o pocăire, ci de o reluare”, afirmă Pippidi.

După care explică unde a greșit președintele PSD, Liviu Dragnea. „PSD nu a reușit să dea garanții suficiente în alt sens, iar prezența lui Darius Vâlcov ca șef al politicilor publice și principal purtător de imagine (ce greșeală a lui Liviu Dragnea) al guvernului acestei coaliții arată clar că amnistia rămîne proiectul de bază: sau s-ar duce și el să dea sfaturi prin Madagascar sau mai bine Venezuela, că acolo au nevoie mare de o minune și nu extrădează pe nimeni. Stă, că e sigur că scapă. Iar asta va fi decontat electoral major de către PSD, care în loc să ia lauri că s-au creat pe bune vreo două sute de mii de locuri de muncă din creșterea lor economică și sunt șanse să iasă bugetul de pensii din deficit, preferă să piardă alegerile, dar să scape de pușcărie. Proastă socoteală, că acela care scapă azi poate fi băgat mîine dacă nu negociem o politică penală în consens în loc să ne distrugem țara și reputația (în cazul lor, și partidul), la BXL și la București”, scrie autoarea analizei.

Deoarece o OUG ar distruge credibilitatea PSD, concluzia Alinei Mungiu-Pippidi concluzionează că premierul joacă o carte mare: „Chestiunea opririi amnistiei și grațierii este la dna Dăncilă, care are zero sprijin din toate părțile pentru așa ceva”.

sâmbătă, 09 februarie 2019

Sursa: https://evz.ro/cine-ar-putea-salva-psd.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here