O firmă din Vaslui care creşte găini trage gaz acasă la Eminescu. Autorităţile botoşănene n-au fost în stare

0
Loading...

Dacă la Răchiţi se vorbeşte de vreo cinci ani de branşarea comunei la gaz, fără să se mai întâmple acest lucru, la Mihai Eminescu lucrările se află în plină desfăşurare.

Au demarat în forţă în prima zi a acestei săptămâni în cadrul unui parteneriat public – privat perfectat de Primărie cu o compania din Vaslui. SC Sagem SRL deţine două abatoare pe teritoriul amintitei localităţi şi pentru dezvoltarea afacerii avea nevoie de gaz, aşa că a hotărât ca din fonduri proprii să suporte investiţia.

5 milioane de lei este valoarea la care se ridică prima etapă a investiţiei.

Firma din sudul Moldovei a apelat la o alta, licenţiată în lucrări şi s-a angajat să monteze conducte în Stânceşti, Cătămărăşti Vale, Ipoteşti, Cucorăni şi Cerviceşti.

În primele două sate menţionate s-au efectuat deja săpături pe zeci de metri, fiind aduse şi conductele care urmează să fie montate.

Autorizaţia de construcţie a fost eliberată de Consiliul Judeţean, al cărui Memorial Ipoteşti funcţionează tocmai în comuna menţionată, pe care însă nu a fost în stare să o branşeze la reţeaua de gaz.

Ceea ce nu au putut să facă autorităţile judeţene, stă însă în putinţa unei societăţi comerciale din Vaslui care vinde găini.

Primăria Mihai Eminescu a pus la dispoziţie gratuit terenul şi s-a angajat ca distribuţia, adică extinderea reţelei pe uliţe, în valoare de 3,7 milioane de lei, să o facă din fonduri proprii.

Sursa: https://botosaneanul.ro/stirea-zile/umilinta-suprema-o-firma-din-vaslui-care-creste-gaini-trage-gaz-acasa-la-eminescu-autoritatile-botosanene-n-au-fost-in-stare-galerie-foto/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here