Klaus Iohannis ne cheamă să sărbătorim pe 20 mai împlinirea a 30 de ani de la Lovitura de stat dată de Grupul prosovietic condus de Ion Iliescu! România lui Cristoiu

0
Loading...

miercuri, 15 mai 2019

Pe 14 mai 2019, site-ul Președinției a dat publicității un Comunicat despre inițierea de către Klaus Iohannis a unei acțiuni spectaculoase, de proporții naționale, intitulate „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului”.

Potrivit Comunicatului, dar și unor precizări ulterioare venite atît de la Klaus Iohannis, cît și de la consilierul Andrei Muraru, sfetnicul de taină al președintelui, responsabil cu treburile murdare ale Cotrocenilor (e unul dintre autorii Diversiunii Traian Băsescu-colaborator al Securității), acțiunea izvorăște din constatarea că anul acesta se împlinesc „30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989”. Faptul, cu putere de eveniment, neluat în seamă de Guvern, de Parlament, ba chiar și de istorici, trece în viziunea lui Klaus Iohannis prea important pentru a nu deveni temei de proclamare a anului 2019 drept Anul omagierii victimelor comunismului.

Mă număr printre cei care au atras atenția mai demult asupra importanței pe care o are împlinirea în decembrie 1989 a 30 de ani de la debutul perioadei istorice numite postdecembrism. Dacă ne gîndim la o altă perioadă istorică –, perioada care a început cu Marea Unire – sîntem în decembrie 2019 la capătul a 30 de ani de istorie intensă, spectaculoasă din toate punctele de vedere, – într-un moment corespunzător anului 1948 pentru cei care au trăit perioada interbelică. Istoricii studiază azi timpul trecut din 1918 pînă în 1941, ca pe una dintre cele mai bogate, în fapte și evenimente, perioade din istoria țării. Dacă luăm drept punct de plecare pentru interbelic, 1918, avem în 1941, doar 23 de ani. Dacă luăm drept punct de plecare, 1920, avem în 1941 o istorie de numai 20 de ani. R

aportînd atenția acordată de națiune perioadei interbelice, de doar 20 de ani de Istorie, la atenția acordată perioadei postdecembriste, de 30 de ani de Istorie, vom sesiza imediat o diferență de mărimea unei prăpastii în defavoarea perioadei postdecembriste. Cu rare excepții, postdecembrismul nu e studiat din punct de vedere istoric. N-avem un institut de studiere a postdecembrismului, n-avem pînă acum nici o amplă acțiune de strîngere de documente, de culegeri de texte fundamentale, de treceri în revistă al principalelor momente, de publicare de memorii. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la debutul perioadei postdecembriste. Orice națiune care se respectă găsește în această aniversare un prilej de recapitulare a principalelor momente, de dezbatere a marilor probleme și a marilor soluții din această perioadă, de trecere în revistă a principalelor instituții ale democrației în evoluția lor.

S-a gîndit președintele, în postura sa de om deasupra partidelor, deasupra răfuielilor politico-mafiote, că națiunea trebuie să ia în seamă uriașul eveniment întruchipat de împlinirea a 30 de ani de la debutul democrației în România?

Nu, nu s-a gîndit.

Noua acțiune ține de chelfăneala electorală la care s-a coborît, abia întors din concediul de lux care i-au fost cei cinci ani de mandat, Klaus Iohannis, acest Carol I cu înlocuitori. Astfel, potrivit Comunicatului, Klaus Iohannis consideră anul 2019 anul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română. Nu demult, același Klaus Iohannis elogia Rechizitoriul de trimitere în judecată a Dosarului Revoluției. Rechizitoriul, dosarul, reprezintă, așa cum am mai scris și cum am mai spus, asumarea oficială de către statul roman a aprecierii că în decembrie 1989 a fost o Lovitură de stat, dat de Grupul prosovietic, condus de Ion Iliescu, și nu o Revoluție. Termenul de Revoluție a fost și este susținut tocmai de cei trimiși în judecată pentru Lovitura de stat din decembrie 1989, membrii grupului condus de Ion Iliescu. Prin elogierea Dosarului, Klaus Iohannis a fost de acord cu asumarea de către statul român a termenului de Lovitură de stat în locul celui de Revoluție. Comunicatul din 14 mai 2019 invocă însă împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Cum însă potrivit asumării oficiale de către statul român, în decembrie 1989 a avut loc o Lovitură de stat, practic președintele ne propune să sărbătorim 30 de ani de la Lovitura de stat dată de Ion Iliescu. Aberația asta ar fi fost evitată dacă președintele propunea anul 2019 ca anul împlinirii a 30 de ani de la debutul democrației postdecembriste.

Admițînd însă că președintele poate uita azi ce a zis ieri, și poate linge azi unde a scuipat ieri, vom observa că el ne propune să aniversăm cei 30 de ani de la Revoluția din decembrie prin proclamarea lui 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”. Hodoronc-tronc.

Ce legătură e între Lovitura de stat din decembrie 1989 și anul omagierii victimelor comunismului?

De ce vrea Klaus Iohannis să aniverseze cei 30 de ani de la decembrie 1989 ca un prilej de a omagia victimele comunismului?

Cum de ce?

Din motive de strict electorale:

marţi, 14 mai 2019

Sursa: https://evz.ro/klaus-iohannis-sarbatorim-implinirea.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here