Ludovic Orban: „Guvernarea PSD – ALDE este nocivă. Românilor nu le mai ajung banii de la o lună la alta”

0
Loading...

miercuri, 15 mai 2019

Președintele PNL, Ludovic Orban a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că economia României crește „pe caiet”, din consum pe datorie. Acesta a mai spus că orice fel de creștere economică care nu are legătură cu producția va fi sancționată mai devreme sau mai târziu.

Președintelui PNL, Ludovic Orban a declarat că creșterea economică anunțată de PSD-ALDE este una artificială și că aceasta nu le va plăti românilor facturile de zi cu zi și ratele la bancă care sunt tot mai mari pe zi ce trece.

„Economia României dovedește o rezistență de premiat și încurajat împotriva tuturor aberațiilor și neghiobiilor actualei guvernări și continuă să crească chiar dacă cu greu și cu eforturi fenomenale într-un mediu politic și legislativ ostil și agresiv generat de coaliția PSD – ALDE.

Din păcate, anunțul privind creșterea economică din primul trimestru vine la pachet cu alte vești proaste. Economia crește „pe caiet”, din consum pe datorie, ca la chioșcurile sătești din unele localități din țară. Și, din păcate, orice creștere în economie care nu are legătură cu producția se plătește mai devreme sau mai târziu.

Or, tocmai aici este cea mai mare problemă pentru că producția industrială în primul trimestru s-a întors la un ritm anual de creștere anemic de doar 0,6%, iar în luna martie chiar a scăzut cu 0,2% față de aceeași lună a anului trecut. Producția industrială gâfâie din greu și asta face din creșterea economică anunțată o poleială care ia ochii de la problemele reale ale economiei, creșterea consumului fără baze economice. Asta dovedește că este o creștere economică cu picioare de lut, în care motoarele de dezvoltare ale României, exporturile, investițiile, sunt gripate”, se precizează în comunicat.

Orban a punctat că creșterea economică este una artificială.

„Stimularea consumului s-a făcut prin creșterea artificială a unor venituri și a produs un puseu inflaționist pe care îl plătesc cel mai scump angajații din economia privată. Dacă în sectorul public, prin inflație s-a ales praful de pe tobă de pe urma unor majorări salariale, în sectorul privat, salariile au fost tăiate de guvernarea PSD – ALDE prin scăderea puterii lor de cumpărare.

Pe de altă parte, această stimulare a consumului prin creșterea din pix a veniturilor pe hârtie, pe lângă inflație mai are alte două consecințe nocive pentru economia României: creșterea datoriei publice pe care o plătim noi cu toții și creșterea importurilor, ceea ce face ca banii luați pe datorie să se ducă în alte economii și în bunăstarea altor țări” a transmis Ludovic Orban.

Românii sunt direct afectați de această creștere economică artificială.

„În plus deși economia crește, încasările la bugetul statului scad. În primul trimestru Guvernul a înregistrat un deficit de 5,47 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai mult decât anul trecut, ceea va duce la noi împrumuturi ale statului, pe care le vor plăti toți românii.

Cu acest model prost de creștere economică, nu turcul plătește, românul plătește și plătește tot mai scump prostiile economice ale celor din PSD și ALDE, în ciuda unei creșteri economice făcută pe hârtie care a dus la scumpiri în lanț la carburanți, energie, utilități, alimente sau medicamente și rate mai mari la credite. Această guvernare haotică PSD – ALDE este nocivă pentru nivelul de trai al românilor și trebuie oprită până nu face și mai mult rău” se menționează în comunicat.

Sursa: https://evz.ro/ludovic-orban-gvernarea-psd-alde.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here