Orban atacă PSD pe tema referendumului: „Cetățenii români nu trebuie să se lase păcăliți de infractorii din jurul lui Dragnea”

0
Loading...

miercuri, 15 mai 2019

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la Târgoviște, că este necesar ca românii să se prezinte la referendumul privind justiția inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că „infractorii din jurul lui Dragnea” încearcă să boicoteze referendumul și să îi sperie pe români pentru a nu veni la vot.

„Infractorii din jurul lui Dragnea sunt speriați de referendumul inițiat de președinte ca dracu de tămâie și încearcă prin toate mijloacele posibile să-i împiedice pe români să vină la vot și să voteze „DA” la acest referendum.

Atât Tăriceanu cât și Fifor, președintele Consiliului Național al PSD, cât și Șerban Nicolae, cât și alți lideri, îndeamnă românii să nu voteze la referendum. Au încercat să introducă în OUG prevederi care să împiedice românii să își exercite dreptul de vot la referendum.

Au încercat să mărească numărul de cetățeni români aflați pe listele electorale permanente pentru a mări numărul de votanți necesari pentru atingerea pragului la referendum. Sigur că nu au reușit până acum, dar atragem atenția cetățenilor români că este fundamental să vină la vot, este fundamental să voteze atât în alegerile pentru Parlamentul European, cât și la referendum.”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a mai declarat că refrendumul pentru justiție este „vital pentru o evoluție sănătoasă a societății românești”.

„Acest referendum este vital pentru o evoluție sănătoasă a societății românești, pentru că dă posibilitatea românilor să interzică prin votul lor masiv la referendum amnistia și grațierea și prin acest vot „DA”, la referendumul de interzicere a amnistierii și grațierii, să le transmită mesajul către toți cei care sunt implicați în viața publică sau vor să se implice în viața publică, că dacă fură vor fi pedepsiți.

De asemenea și a doua întrebare este o întrebare extrem de importantă pentru că cetățenii români pot să interzică prin votul lor agresiunea sistematică prin OUG emise de Guvernul PSD-ALDE, împotriva justiției, împotriva independenței justiției, împotriva drepturilor și libertăților fudamentale ale românilor și împotriva liberului acces al românilor la justiție.

Cetățenii români nu trebuie să se lase păcăliți de infractorii din jurul lui Dragnea cu mesajele perverse pe care le transmit. Românii au puterea în mâna lor, dacă își doresc o societate sănătoasă, condusă de oameni corecți care respectă legea, trebuie să vină cu mic cu mare la vot și să voteze „DA” atât la prima întrebare cât și la a doua întrebare.”, a adăugat președintele PNL.

Ludovic Orban a atras atenția că, în cazul în care nu va exista cvorum, există un risc ca oamenii politici să înțeleagă că „este voie la furat în România”.

„Dacă referendumul nu adună cvorumul necesar, există un risc major, ca oricine face politică în România să înțeleagă că este voie la furat în România.

În toate cercetările noastre sociologice și în toate discuțiile pe care le-am avut cu zecile, sutele de mii de români pe care i-am întâlnit, într-o proporție copleșitoare, românii consideră corupția o amenințare la adresa bunei funcționări a economiei și a societății românești și susțin clar interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție.

Tragem acest semnal de alarmă și le atragem atenția asupra importanței votului, tocmai pentru că stă în puterea fiecărui român să hotărască la acest referendum că hoții nu vor scăpa, că oricine a furat din avutul public va fi pedepsit, că oricine a comis o infracțiune de corupție va fi pedepsit și că oricine își imaginează că poate să fure atunci când se află în funcții publice, fără să fie pedepsit, nu are nicio șansă să scape nepedepsit.

Sursa: https://evz.ro/orban-psd-referendum.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here