Jurnalul generalului Iulian Vlad. Un personaj cheie de după Revoluție i-a spus: După ce se va schimba conducerea politică, totul se va rezolva! Dezvăluiri de marcă din noul număr Evenimentul Istoric

0
Loading...

vineri, 24 mai 2019

În noul număr al revistei Evenimentul Istoric apar, ala cum v-am obișnuit, multe materiale interesante, documentate cu acte originale. Continuă demersul publicistic al publicării Jurnalului ținut de generalul Iulian Vlad în timpul detenției de după evenimentele din decembrie 1989. Revista o găsiți la toate punctele de difuzare a presei.

În acest episod, ultimul șef al Securității descrie ceas cu ceas procesul prin care a trecut, discuțiile avute cu alți colegi de detenție, toți inculpați în dosare legate de ultimele zile ale lui Nicolae Ceaușescu.

Un episod, petrecut în clădirea unde se desfășura cercetarea judecătorească iese în evidență. Un personaj important al puterii nou instaurate l-a chemat în birou pe generalul care altfel era mereu bine păzit și îi spune, potrivit relatării notată de Iulian Vlad: ”procesul își va urma cursul și voi fi condamnat pentru că în actualele condiții nu se poate face nimic.

După aceea însă, după ce se va schimba conducerea politică, totul se va rezolva iar eu voi fi chemat acolo de unde nu trebuia să fiu scos și este mare nevoie de mine”.

Cine este misteriosul personaj? Cât adevăr au avut cuvintele lui? Toate le găsești în paginile revistei!

Alte materiale interesante pe care le găsești doar în numărul 16 al Evenimentului Istoric:

Herta Muller în dosarele Securității, file inedite publicate în facsimil;

Cernobîl, dezvăluiri neromanțate despre catastrofa care a marcat România;

Mistere vechi de 7.000 de ani, datând din neoliticul românesc, posibile rezolvări ale unor enigme;

Au fost sau nu recuperate bijuteriile Reginei Maria, din Tezaurul rămas la ruși? Plus povestea unui aventurier internațional, bănuit că a fost amantul Reginei.

Citește mai multe pe site-ul

Sursa: https://evz.ro/iulian-vlad-jurnalul-revolutie.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here