O elevã de la Husi, printre premiantii “Nationalei” Concursului de Culturã si Spiritualitate Româneascã!

0
Loading...

MERITUOASÃ… Luminita Croitoru, eleva de la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, cea care, anul trecut, a reusit o performantã greu de egalat, si anume, sã ia nota 10,00, la faza nationalã a Olimpiadei de Religie, a mai cucerit un premiu, care onoareazã învãtãmântul local. La etapa nationalã a “Concursului de culturã si spiritualitate româneascã”, o competitie deloc usoarã, Luminita a obtinut Mentiune.

“La început, am participat la aceastã olimpiadã de Religie din dorinta de a-l cunoaste pe Dumnezeu si din convingerea cã astfel mi-as putea slefui caracterul, dar, ajungând la faza nationalã, am înteles cã acest concurs îti poate oferi mai mult decât ceea ce crezi: îti poate deschide noi orizonturi, ai posibilitatea de a cunoaste oameni care au aceleasi interese ca si tine si poti lega prietenii durabile”, spunea Luminita Mihaela Croitoru, dupã succesul de anul trecut. A rãmas consecventã dorintei sale de a cunoaste oameni si expriente noi, participând la competitii scolare legate de Religie si, iatã, de curând, în perioada 22 – 26 mai, Luminita a ajuns pânã în faza finalã a “Concursului de culturã si spiritualitate româneascã”, desfãsurat la Râmnicu Vâlcea, unde a fost printre elevii distinsi de juriu.

Vrea sã urmeze Facultatea de Litere

“Competitia propriu-zisã a constat în douã probe, una scrisã si alte oralã, ambele solicitând participantilor bune abilitãti de comunicare, creativitate si cunostinte din domeniul literaturii si al Religiei. Atmosfera frumoasã de la Râmnicu Vâlcea a fost sustinutã si de descoperirea orasului, dar si de vizitarea unor mãnãstiri care au activat sentimentul sacru în fiecare dintre noi. Trebuie sã mentionez, de asemenea, cã efortul meu, fãrã ajutorul lui Dumnezeu, implicarea profesorilor coordonatori, Maftei Silviu si Ghitã Enache Stela, dar si fãrã sprijinul pãrintilor mei, ar fi fost, poate, neroditor. Dupã terminarea liceului voi urma Facultatea de LItere, care îmi va permite sã îmi pun în continuare în aplicare calitãtile dobândite de-a lungul timpului”, a spus Luminita Croitoru, în urma participãrii la concursul de la Râmnicu Vâlcea.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/o-eleva-de-la-husi-printre-premiantii-%e2%80%9cnationalei%e2%80%9d-concursului-de-cultura-si-spiritualitate-romaneasca

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here