Gafă istorică sesizată pe trofeul turneului de la Roland Garros. Noua campioană a făcut descoperirea

0
Loading...

joi, 13 iunie 2019

Lumea tenisului îi arată cu degetul pe organizatorii turneului de Mare Șlem de la Paris, din cauza unei greșeli pe care nimeni nu a observat-o în ultimii 40 de ani.

Noua campioană de la Roland Garros, australianca Ashleigh Barty, a sesizat faptul că pe faimosul trofeu de la Roland Garros este o greșeală monumentală. În dreptul învingătoarei din ediția 1976, Sue Barker, este trecută ca țară de origine Australia, în loc de Marea Britanie. Astfel, acest lucru datează pe trofeu de peste 40 de ani, dar nimeni nu a văzut această problemă până la „Ash” Barty.

Aceasta din urmă a remarcat problema în momentul în care o căuta pe compatrioata sa, legendara Margaret Court, învingătoare la Roland Garros în 5 rânduri: 1962, 1964, 1969, 1970, 1973. În clipa în care a văzut tara de origine a lui Sue Barker ca fiind Australia i s-a părut ciudat că nu auzise de această jucătoare de la Antipozi care a triumfat la Paris.

Altfel, victoria lui Sue Barker la French Open a fost considerată o surpriză. Finala câştigată la Roland Garros a fost singura de Grand Slam pe care britanica a disputat-o.

O altă gafă regretabilă care apare pe celebrul trofeul o aduce în prim-plan pe campioana din 1977, Mima Jausovec, dar care este menționată cu numele de Jausevec.

miercuri, 12 iunie 2019

marţi, 11 iunie 2019

luni, 10 iunie 2019

Sursa: https://evz.ro/roland-garros-gafa-istorica.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here