Gata, s-a aflat! TOP 3 NUME DIN PSD pentru prezidenţiale. Dintre ei se va alege rivalul lui Iohannis. Alertă

0
Loading...

miercuri, 12 iunie 2019

Până în 29 iunie, când se clarifică lucrurile în PSD, după alegerea președintelui formațiunii la Congresul extraordinar convocat la acea dată, social-democrații sunt foarte rezervați în nominalizarea pretendentului la fotoliul de la Cotroceni. În spațiul public se vehiculează diverse nume, pentru a testa reacțiile.

Radu Tudor a prezentat, miercuri, la “Punctul de întâlnire” cele mai cunoscute personalități din politică ce ar putea intra în cursa pentu Cotroceni. „Sunt nume care se vehiculează. Marius Pieleanu spune că în momentul de față Dan Barna stă foarte bine în sondaje, și nu-l contrazic. E firesc, e un efect al alegerilor din 26 mai, în plus USR este pe val”, a spus jurnalistul.

Acesta a indicat câteva nume din PSD, ca potențiali candidați:Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, senator, președinte al Consiliului Național și purtător de cuvânt al PSD, Eugen Teodorovici, senator PSD și ministru al Finanțelor, Gabriela Firea, Primar General al Capitalei, vicepreședinte și președinte al organizației PSD.

În ceea ce îl privește pe Eugen Teodorovici, senatorul este indicat și posibil comisar european. În aparițiile publice, ministrul a păstrat suspansul. Nu a spus nici da, nici nu la nicio provocare: că ar candida la conducerea PSD, la prezidențiale sau că ar viza postul de comisar european. Teodorovici a repetat mereu că se va vedea după 29 iunie.

Până acum doar doi politicieni au spus că vor candida la prezidențiale. Este vorba despre actualul președinte Klaus Iohannis, susținut de PNL și Ramona Ioana Bruynseels din partea umaniștilor.

USR și PLUS au anunțat deja că vor avea propriul candidat. Mai întâi, cele două formațiuni trebuie să facă o nouă alianță deoarece cea cu care au participat la alegerile europarlamentare s-a încheiat în 26 mai, ora 24. Potrivit unor surse politice, și Dacian Cioloș ar vrea să candideze, însă mare parte a USR consideră că Dan Barna este mult mai potrivit pentru a-l înfrunta în turul doi pe Klaus Iohannis.

După declarația făcută miercuri de Cioloș, cum că USR PLUS ar fi pregătiți să intre la guvernare, spiritele s-au încins. USR a spus din start că votează moțiunea de cenzură, dar nu intră la guvernare.

Sursa: https://evz.ro/top-3-nume-din-psd-prezidentiale.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here