Vremea. Temperaturi anormale pentru luna iunie! Meteorologii trag semnalul de alarmă

0
Loading...

joi, 13 iunie 2019

Joi, 13 iunie, vremea va fi deosebit de caldã, iar disconfortul termic în accentuare. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, local în regiunile vestice, sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Vremea. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 22 de grade.

Vremea. .Cerul va fi variabil şi mai ales dupã-miaza şi seara vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în zonele de deal şi de munte şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului, îndeosebi în est şi în sud-est.

Rrecent, meteorologii anunță încalzirea vremii, canicula își va face simțită prezenta, chiar de zilele următoare. Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată estimează media abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

În această săptămână valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, abatere termică pozitivă ce va fi mai accentuată în nord-vestul extrem al teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale, vestice și nordice. Excepție va face sudul extrem al teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.

Pentru perioada 17.06.2019 – 24.06.2019, temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru aceată perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice, dar și în general deficitare în cele nordice și nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.În săptămâna 24.06.2019 – 01.07.2019, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar în regiunile centrale, nordice, nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cele normal pentru această perioadă.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

miercuri, 12 iunie 2019

Sursa: https://evz.ro/vremea-meteo-13-iunie.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here