FOTO Explozie la anvelopele trenului de aterizare al unui avion, pe Aeroportul Henri Coandă. În ce stare sunt cei 22 de pasageri. Reacţia TAROM

0
Loading...

9 iulie 2019, 20:58

La aterizarea pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti a unei aeronave Tarom care venea de la Satu Mare, s-a produs o explozie la anvelopele trenului de aterizare. Aeronava cu 22 de pasageri a rămas temporar imobilizată pe pistă.

UPDATE 21:30 Compania Tarom a anunţat, marţi seară, că avionul care venea de la Satu Mare a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri. Aceştia au fost debarcaţi, iar în prezent li se asigură asistenţă la sol.

”Compania Tarom informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor”, a anunţat compania.

De asemenea, o echipă de investigaţii se va deplasa la faţa locului.

”Avionul a aterziat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004”, precizează compania.

La rândul său, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat că traficul pe aeroport nu a fost afectat.

”Astazi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare – Bucureşti Henri Coandă s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare”, a anunţat, marţi seară, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Sursa citată a precizat că aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a rămas temporar imobilizată pe pista de decolare aterizare nr. 2 (08L-26R).

Oficialii CNAB precizează că traficul pe aeroport nu a fost afectat.

Potrivit unor surse neoficiale, roţile aeronavei s-au blocat la aterizare. În acelaşi timp, oficiali ai Aeroportului Satu Mare spun că avionul a fost verificat conform procedurilor înainte de decolare şi că a îndeplinit toate normele de siguranţă.

Sursa: http://adevarul.ro/news/eveniment/explozie-anvelopele-trenului-aterizare-unui-avion-aeroportul–henri-coanda-aeronava-22-pasageri-ramas-imobilizata-pista-1_5d24d53e892c0bb0c6484789/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here