Ungurii fac un pas în spate, după ce Contra a anunţat că Adi Rus a fost trimis la echipa a doua a lui MOL Fehervar: “Nu există presiune sau pedepse”

0
Loading...

Clubul MOL Fehervar a emis un comunicat, joi, în urma

, care a anunţat că maghiariii l-au trimis la echipa a doua pe Adrian Rus deoarece acesta ar fi refuzat să joace pentru naţionala Ungariei.

Zoltan Kovacs, directorul sportiv al lui MOL Fehervar, spune că Adrian Rus este parte din prima echipă şi nu se pune problema să existe anumite pedepse pentru că tânărul fundaş a ales să evolueze pentru naţionala României, şi nu pentru ceea a Ungariei.

“Adrian Rus face parte din prima echipă şi nu există pedepse sau presiune pusă pe el. MOL Fehervar FC este mândră că se poate baza şi pe jucători din afara naţionala Ungariei. Pe lângă Adrian Rus, este cazul şi al fotbaliştilor Gergil Milanov, Visar Musliu sau Boban Nikolov. În ultimii ani, şi alţi jucători de la prima echipă au evoluat la formaţa din liga a treia (n. red. – la echipa secundă a clubului), şi este o greşeală mare să se tragă concluzii negative din cauza acestui aspect” , a declarat Zoltan Kovacs, pentru site-ul oficial al liderului la zi din Ungaria.

Adrian Rus, jucător cu origini maghiare, a crescut la echipa din oraşul natal, Olimpia Satu Mare, iar ulterior a mers în Ungaria, unde a evoluat pentru echipe precum Fehergyarmat, Balmazujvaros, sau Academia Puskas. În 2018, Rus a fost împrumutat pentru un sezon în România, la

Sfântu Gheorghe, unde a avut prestaţii apreciate, care i-au adus convocarea la Campionatul European U21. Chiar înainte de turneul final, tânărul fundaş a fost cumpărat de MOL Fehervar, însă a evoluat foarte puţin la prima echipă.

”Rus a jucat două meciuri ca titular la Mol Vidi, dar când a primit convocarea la naţionala României a fost trimis la echipa a doua, în Divizia C. Este mai dificilă situaţia lui, pentru că este un jucător vandabil şi pentru naţionala Ungariei” , a spus Contra, miercuri, la DigiSport.

Selecţionerul a mai precizat că a luat legătura cu jucătorul pentru a vedea care este situaţia. ” Am vorbit cu băiatul. Cei de acolo au pus presiune pe el înainte de a-i trimite noi convocarea. I-au spus, . Iar el le-a spus că ” , a completat Contra.

Sursa: https://www.prosport.ro/fotbal-extern/stranieri/ungurii-fac-un-pas-in-spate-dupa-ce-contra-a-anuntat-ca-adi-rus-a-fost-trimis-la-echipa-a-doua-a-lui-mol-fehervar-nu-exista-presiune-sau-pedepse-18307721

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here