O învățătoare din Satu Mare a atacat cu spray lacrimogen doi elevi! Femeia a fost arestată

0
Loading...

Joi, 12 Septembrie 2019 12:15

Un nou caz șocant într-o școală din România. O învățătoare de 43 de ani de la clasa pregătitoare a atacat cu spray lacrimogen doi elevi, pe motiv că ar fi fost agresată! Cadrul didactic a fost arestat, iar elevii duși la spital.

O profesoară din județul Satu Mare a fost arestată preventiv pentru 24 de ore după ce a atacat doi copii, în vârstă de șase ani, cu spray lacrimogen, susțin surse pentru

Este vorba despre Luminița F., în vârstă de 43 de ani, din municipiul Satu Mare, care a câștigat recent concursul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău.

În cursul zilei de miercuri, 11 septembrie, cadrul didactic a atacat cu spray lacrimogen doi elevi de la clasa pregătitoare pe motiv că ar fi fost agresată! Elevii au fost preluați imediat de conducerea școlii și duși la dispensarul medical din localitate, după care au fost transferați la Camera de Gardă a Spitalului din Tășnad, unde se află în afara oricărui pericol, potrivit informațiilor PresaSM.

Profesoara a fost reținută inițial de către polițiștii Postului Comunal de Poliție Santău, după ce au fost sesizați de către un cadru didactic, după care cazul a fost preluat de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tășnad, care au dispus reținerea profesoarei pentru 24 de ore. Cazul este cercetat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz.

Călin Durla – inspectorul general școlar – a precizat pentru PresaSM – că îi va desface contractul de muncă, pe motiv că: “nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înțeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura”.

12 Sep 22:06

@Kane ai si tu, pe de o parte dreptate, cu o exceptie: nu parintii elevilor platesc salariul profesorilor, ci statul roman, pentru ca si profesorul la randul lui plateste taxe si impozite statului roman asa cum o fac si parintii aceia (nu vorbim aici de invatamantul privat).

12 Sep 17:44

@ Citizen: 1. Copiii aia au 6 ani; te las pe tine sa judeci, ce naiba puteau sa-i faca 2 copii de sase ani unei femei de 43 de ani. In al doilea rand, DA, “,,elevii nostri, stapanii nostri”, pentru ca parintii elevilor platesc salariul profesorilor. Nu inseamna asta ca un profesor sa accepte sa fie agresat verbal sau fizic, dar in cazuri din astea trebuie sa existe o procedura legala, pe care atat profesorul cat si scoala/liceul trebuie sa o urmeze. In orice tara civilizata asa se procedeaza.

12 Sep 15:26

E regretabil ce a facut aceasta invatatoare si daca ea e vinovata, sper sa plateasca asa cum merita. Insa, e la fel de regretabil, ca toata presa o acuza doar pe ea, fara sa astepte concluziile vreunei anchete. Nici unii elevi din ziua de azi, nu sunt usa de biserica. Dar nu se spune nimic despre asta. Pe principiul: ,,elevii nostri, stapanii nostri”. Si ne mai miram de ce nu mai vine aproape nimeni la catedra?

12 Sep 12:33

Si abia au inceput scoala! Daca nu sunt cuminti data viitoare va scoate si armamentul greu din dotare.

Se va constitui o comisie sa analizeze cazul? Apoi i se va da o mustrare.

Sursa: https://www.realitatea.net/o-invatatoare-din-satu-mare-a-atacat-cu-spray-lacrimogen-doi-copii-de-la-clasa-zero_2219407.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here