Satu Mare: Hotelul Dacia, aflat în paragină de peste 10 ani, va redeveni hotel de 4 stele

0
Loading...

/ 27 sep 2019 / 14:23

Clădirea hotelului Dacia, monument istoric simbol al oraşului Satu Mare, aflată în paragină de circa 10 ani, va redeveni hotel de patru stele, actualul proprietar afirmând că este în demarare o procedură de achiziţie a unei firme de arhitecţi care să planifice reabilitarea, a declarat vineri, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Zamfir Danciu.

,,Actualul proprietar a executat şi execută în continuare lucrări de conservare a monumentului, făcând eforturi în a opri apele pluviale să pătrundă în imobil. Avem o colaborare şi o comunicare permanentă cu conducerea SC Dacia SA. Hotelul va avea patru stele, vor fi 66 de camere, inclusiv în mansardă”, a spus Zamfir Danciu.

Potrivit acestuia proprietarul a demarat cu o firmă de avocatură procedurile pentru a angaja o firmă de arhitecţi pentru a planifica reabilitarea şi dezvoltarea imobilului. Clădirea hotelului Dacia este realizată în stil secession şi este una dintre cele mai frumoase clădiri din Transilvania. A fost ridicată pe locul vechii primării a oraşului în anul 1901, iar proiectul construcţiei a fost premiat în 1902 la bienala de la Viena, pentru cel frumos mai hotel din acea vreme.

După preluarea hotelului de către firma omului de afaceri Vasile Ţânţaş, a început reabilitarea ansamblului, valoarea investiţiei fiind estimată la 10 milioane de euro. S-au efectuat lucrări de redimensionare şi recompartimentare, însă în toamna anului 2010 lucrările au fost oprite, din lipsă de resurse financiare, faţada acestuia degradându-se foarte mult. În vara acestui an, clădirea a fost vândută unei firme din Ungaria.

Sursa: AGERPRES

27 sep, 14:01

Sursa: https://www.dcnews.ro/satu-mare-hotelul-dacia-aflat-in-paragina-de-peste-10-ani-va-redeveni-hotel-de-4-stele_694444.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here