Directoare de şcoală, acuzată că a bătut crunt un elev: „Dacă se constată că acel incident s-a întâmplat, îşi pierde funcţia!“

0
Loading...

4 octombrie 2019, 14:49

Adriana Ciul, directoarea Şcolii Gimnaziale Călineşti Oaş, judeţul Satu Mare, l-ar fi înjurat, lovit cu palmele şi cu pumnii şi i-ar fi rupt hainele unui elev de 10 ani. Chiar dacă directoarea neagă acuzaţiile care i se aduc, Inspectoratul Şcolar Judeţean a demarat o anchetă în acest caz.

, incidentul ar fi avut loc joi, 3 octombrie, în jurul orei 12:00. Directoarea şcolii din Călineşti Oaş îndeplineşte şi funcţia de învăţătoare exact la clasa a IV-a din care face parte şi copilul pe care l-ar fi agresat, Carlos.

I-a poreclit fetiţa „Oreo”

Potrivit unor surse, întreagul scandal ar fi pornit de la ora de educaţie fizică, când elevul de clasa a IV-a i-ar fi pus fetiţei directoarei porecla Oreo. Fetiţa s-a plâns mamei, iar Adriana Ciul ar fi vrut să îşi facă singură dreptate. Astfel, ar fi intrat în clasă, s-ar fi repezit la Carlos şi, în timp ce-l înjura şi-l lovea, l-ar fi trântit la podea. Mai mult, părinţii care au aflat de la elevi povestea, susţin că directoarea i-ar fi smuls tricoul de pe el.

„Copilul meu a venit acasă plângând, a trântit geanta jos şi mi-a spus că el nu mai merge la şcoiala aia niciodată. La început m-am temut că a păţit el ceva, dar după ce mi-a povestit – cu greu! – tot ce s-a întâmplat, m-am simţit foarte revoltată. Mi se pare un abuz strigător la cer ceea ce a făcut învăţătoarea! Şi ce exemplu dă ea copiilor pe care-i învaţă, ce exemplu îi dă propriului ei copil, făcând aşa ceva?”, a declarat pentru

mama unuia dintre elevi.

Ce spune învăţătoarea?

Directoarea şcolii neagă acuzaţiile care i se aduc şi spune că elevul a fost cel indisciplinat.

„E adevărat că i-am certat în clasă pe copiii mei, asta după ce profesoara de educaţie fizică mi s-a plăns că au fost indisciplinaţi. Atunci copilul acela, Carlos, a început să vorbească urât, folosind cuvinte pe care nu le pot reproduce şi despre care nu-mi imaginam că le-ar putea cunoaşte un copil de clasa a IV-a. Nu este adevărat că l-aş fi lovit. Nici măcar nu l-am strâns de mână sau altceva. El a intenţionat, probabil, să se trântească la podea şi eu l-am ţinut de tricou şi probabil că atunci s-o fi rupt tricou. Am 24 de ani de învăţământ, ştiu cum să mă comport cu elevii chiar dacă în ziua de azi nu e voie nici să-i atingă vântul că ies probleme”, a declarat Adriana Ciul pentru

În urma scandalului, Inspectoratul Şcolar Judeţean a demarat o anchetă la nivelul şcolii. Dacă va fi găsită vinovată, directoarea va rămâne fără funcţia de conducere.

„Nu este normal ca un cadru didactic, o învăţătoare, să aibă astfel de reacţii faţă de un elev, în nici o circumstanţă. Chiar acum se va deplasa la Călineşti Oaş un inspector şi, dacă se constată că acel incident s-a întâmplat, directoarea îşi va pierde funcţia în mod cert”, a afirmat Călin Durla, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare.

Directoarea nu se află însă la primul scandal. În anul 2014, pe vremea când era directorul adjunct al şcolii, le-a cerut elevelor să îşi arate elasticul de la chiloţi, după ce femeia de serviciu a găsit în toaletă o pereche de chiloţi.

Citeşte şi

Sursa: http://adevarul.ro/locale/satu-mare/directoare-scoala-acuzata-batut-crunt-elev-daca-constata-incident-s-a-intamplat-isi-pierde-functia-1_5d972e06892c0bb0c640b684/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here