Satu Mare: Peste 100 de elevi prinşi la unităţi de alimentaţie publică în timpul şcolii

0
Loading...

09 oct 2019 / 15:50

Peste 100 de elevi au fost prinşi de poliţişti la unităţi de alimentaţie publică în timpul orelor de la şcoală, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, 45 de poliţişti de ordine publică au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar în cursul acestei săptămâni. ‘Pe parcursul celor 2 zile, poliţiştii au făcut verificări în 58 de unităţi de alimentaţie publică din judeţ, iar în urma activităţilor desfăşurate au fost depistaţi 106 de elevi care absentau nemotivat de la ore, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991.

În consecinţă s-au luat măsuri pentru înştiinţarea unităţilor de învăţământ de unde provin elevii iar elevii au fost avertizaţi în privinţa măsurilor contravenţionale care ar putea fi aplicate părinţilor sau tutorilor, totodată fiind îndrumaţi spre şcolile pe care le frecventează’, precizează sursa citată. De asemenea, angajaţii localurilor unde au fost găsiţi elevii au fost atenţionaţi că riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei dacă servesc minorii cu băuturi alcoolice, informează Agerpres.

Sursa: https://www.dcnews.ro/satu-mare–peste-100-de-elevi-prinsi-la-unitati-de-alimentatie-publica-in-timpul-scolii_698261.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here