Satu Mare: Prefectul cere clarificarea situaţiei unui elev cu ADHD care ar fi fost refuzat la şcoală

0
Loading...

/ 09 oct 2019 / 16:41

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a cerut instituţiilor din judeţ să clarifice situaţia unui elev cu ADHD, după ce mama acestuia a reclamat că a fost respins de mai multe şcoli, informează un comunicat de presă transmis miercuri.

Potrivit sursei citate, prefectul s-a întâlnit cu reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), cei ai Şcolii Gimnaziale Dr. “Vasile Lucaciu” din Satu Mare, respectiv cu mama care susţine că băiatul său de opt ani a fost refuzat la şcolarizare de conducerile mai multor unităţi de învăţământ, pe fondul tulburărilor comportamentale cu care se confruntă, pentru găsirea unei soluţii concrete pentru şcolarizarea copilului într-un timp cât mai scurt.

“Având în vedere că la dosarul copilului au fost adăugate astăzi (miercuri, 09 octombrie 2019) documente medicale noi, mâine (joi,10 octombrie 2019) se va întruni din nou Comisia de orientare şcolară şi profesională de pe lângă CJRAE Satu Mare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniul social şi educaţional să clarifice toate aspectele acestui caz şi să aleagă împreună cu familia copilului varianta optimă pentru minor. Cazul rămâne în atenţia directă a prefectului până la finalizarea acestuia”, precizează sursa citată.

Mama copilului a reclamant că este în imposibilitatea şcolarizării fiului ei de opt ani din cauza unor probleme de comportament. Copilul este diagnosticat cu ADHD şi depresie, şi nu ar fi fost primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare, iar în cele speciale nu se clasifică datorită IQ-ului mare.

Sursa: https://www.dcnews.ro/satu-mare-prefectul-cere-clarificarea-situatiei-unui-elev-cu-adhd-care-ar-fi-fost-refuzat-la-scoala_698291.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here