De la violenţa împotriva animalelor la cea asupra oamenilor este un pas. Avertismentul psihologilor: Agresivitatea nu se „potoleşte niciodată”

0
Loading...

Psihologii atrag atenţia, după ultimele cazuri de cruzime împotriva animalelor, că de la violenţa manifestată împotriva animalelor până la cea îndreptată asupra oamenilor este doar un pas, deoarece agresivitatea nu se „potoleşte niciodată”.

astăzi, 18:25

„Este demonstrat faptul că manifestările de agresiune prezente la copii pot să reprezinte, într-un calcul de economie pe termen lung, un indicator al faptului că are toate şansele să ajungă criminal, şi găsim în istoria multor criminali toate aceste manifestări de mutilare, fie a animalelor, fie a persoanelor din jur”, a declarat psihologul Mirela Zivari.

Agresivitatea este o pulsiune, care nu se „potoleşte niciodată”, mai spune specialistul.

Precizările vin după ce, recent, un bărbat a fost prins şi arestat pentru că a spânzurat un câine de o conductă de gaze în Centrul Capitalei.

Tot anul acesta, în judeţul Suceava, la marginea unei localităţi, au fost găsiţi şase câini împuşcaţi şi abandonaţi în camp, iar în Satu Mare unei căţeluşe i-a explodat o petardă în gură.

Sursă FOTO (colaj): Pixabay

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/de-la-violenta-impotriva-animalelor-la-cea-asupra-oamenilor-este-un-pas-avertismentul-psihologilor-agresivitatea-nu-se-potoleste-niciodata-18708771

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here