Pronunțare CCR – eliminare pensii speciale. Magistraţii Tribunalului Satu Mare, DECIZIE privind activitatea judiciară

0
Loading...

/ 07 feb 2020 / 18:43

Magistraţii Tribunalului Satu Mare au decis, vineri, să reia activitatea până la pronunţarea Curţii Constituţionale în legătură cu modificarea legii privind pensia de serviciu, informează un comunicat de presă transmis vineri.

‘Adunarea generală a judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare, prin hotărârea nr.6 din 7 februarie 2020, a hotărât reluarea activităţilor de judecată începând cu data de 10.02.2020 şi până la pronunţarea Curţii Constituţionale asupra constituţionalităţii proiectului Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, precum şi pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaţionale’, precizează sursa citată.

Magistraţii au mai anunţat că refuză în continuare să facă parte din Biroul Electoral Judeţean. Magistraţii de la Tribunalul Satu Mare au decis în 21 ianuarie suspendarea activităţii pe perioadă nedeterminată, ca urmare a declaraţiilor publice referitoare la abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor. Judecătorii Tribunalului Satu Mare au intrat în grevă generală începând cu 22 ianuarie, fiind judecate doar cazurile urgente şi cu minor, conform Agerpres.

07 feb, 17:27

Sursa: https://www.dcnews.ro/pronuntare-ccr-eliminare-pensii-speciale-magistratii-tribunalului-satu-mare-decizie-privind-activitatea-judiciara_728393.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here