Medicul Rafila, anunț alarmant: „Vom avea mai multe cazuri la ATI și mai multe decese”

0
Loading...

Mihnea Tălău

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România și președintele Societății Române de Microbiologie, a făcut un anunț îngrijorător pentru români.

-19 a arătat că nu ține cont de nimeni și de nimic. Virusul ucigaș continuă să facă victime și în România, cifrele alarmându-i tot mai tare pe cetățeni. Se pare că lucurile nu arată mai bine nici pe viitor, căci, potrivit spuselor doctorului Alexandru

, numărul cazurilor de la ATI va crește, dar și numărul deceselor.

Alexandru Rafila a făcut noi declarații legate de coronavirus. Acesta susține că numărul cazurilor de la ATI și al deceselor va fi în creștere, deoarece România înregistrează „efectul creșterii abrupte” încă de acum 10-14 zile.

„Cu siguranță numărul cazurilor de la ATI și de decese va crește pentru că, de fapt, în momentul de față, înregistrăm efectul creșterii abrupte de acum 10-14 zile”, a transmis Alexandru Rafila.

În continuare, reprezentatul OMS a declarat că în condițiile în care, spre exemplu, sunt înregistrate mai multe paturi la Satu Mare, însă există mai multe

la Brașov, este destul de dificil ca acestea să fie transferate.

„Gândiți-vă că aceste paturi sunt în toată țara, iar majoritatea cazurilor sunt concentrate în anumite zone din ţară, și atunci chiar dacă eu am paturi la Satu Mare, dacă am multe cazuri la Brașov, mi-e greu să le transfer”, a adăugat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă am putea ajunge la 2.000 de noi cazuri pe zi în august, Alexandu Rafila a mărturisit că orice este posibil. Potrivit spuselor sale, cel mai important lucru care trebuie făcut acum este stoparea trendului crescător.

„Orice este posibil. O astfel de întrebare generează panică şi discuţii. Sigur că da, pot să fie mai mult de 2.000 de cazuri, 2.000 de cazuri sau mai puţin de 2.000 de cazuri. Nu asta e important, important este să oprim trendul crescător”, a mai spus el, potrivit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu

sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Sursa: https://evz.ro/medicul-rafila-anunt-alarmant-vom-avea-mai-multe-cazuri-la-ati-si-mai-multe-decese.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here