Mesaj optimist al doctorului Virgil Musta! Îţi spune ce trebuie să faci, ca să scăpăm de avalanşa noilor infectări cu COVID-19

0
Loading...

În medie, în ultimele două săptămâni, au fost confirmate 1.100 de noi cazuri de coronavirus

Numărul testelor efectuate este de trei ori mai mare decât în perioada stării de urgenţă

Spitalele de coronavirus sunt pline, în special secţiile de terapie intensivă, unde sunt 419 pacienţi

Doctorul Virgil Musta spune că putem preveni îmbolnăvirea doar dacă respectăm trei reguli de bază

asca de protecţie, distanţarea fizică şi spălatul mâinilor sunt obligatorii în lupta cu COVI-19

Virgil Musta, doctor la Spitalul Victor Babeş din Timişoara spune că situaţia este alarmantă în ţara noastră. Asta în contextul în care, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 54.009, doar la ultima raportare fiind anunţate 823 de persoane nou infectate. Cifra reprezintă 10% din numărul testelor efectuate, ceea ce reprezintă un procent mai mult decât dublu faţă de perioada în care era stare de urgenţă.

Musta spune că s-a ajuns în această situaţie, deorece multă lume s-a relaxat şi nu mai respectă regulile de limitare a răspândirii virusului. Iar statisticile arată că acelaşi lucru se întâmplă şi în alte ţări. Medicul infecţionist este însă optimist şi spune că în scurt timp putem scăpa de avalanşa de îmbolnăviri, dacă respectăm câteva reguli de bun simţ.

„Sunt vesti bune însă: 80% din populaţie înţelege situaţia în care ne aflăm, înţelege dificultatea, înţelege că există virus, există pandemie şi că este important să fim acum mai mult ca niciodată să fim solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea satu la baza prevenţiei noastre de a nu ne îmbolnăvi şi anume: purtarea măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini. Sunt convins că împreună vom putea depăşi şi aceste momente mai dificile!”, a declarat Virghil Musta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 09:56

ieri, 13:57

ieri, 17:12

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/mesaj-optimist-al-doctorului-virgil-musta-iti-spune-ce-trebuie-sa-faci-ca-sa-scapam-de-avalansa-noilor-infectari-cu-covid-19-19465781

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here