Satu Mare: Doi bărbaţi au fost împuşcaţi, după ce nu au oprit la somaţiile poliţiştilor de frontieră

0
Loading...

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, doi bărbaţi.

Poliţiştii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru oprirea maşinii, însă şoferul şi-a continuat drumul.

Bărbaţii răniţi au fost duşi la spital.

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, doi bărbaţi. Aceştia făceau parte dintr-un grup de cinci persoane, care nu au oprit atunci când a fost somate de oamenii legii. Bărbaţii răniţi au fost duşi la spital.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţei de Frontieră Petea, aflat în misiune, pe direcţia localităţii Bercu Nou, a observat la 50 de metri de frontieră un autoturism de teren în mişcare, fără plăcuţe de înmatriculare.

Poliţiştii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru oprirea maşinii, însă şoferul şi-a continuat drumul, iar oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului.

„La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbaţi, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranţi şi unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un lucrător de-al nostru cu un obiect contondent”, se arată în comunicat.

Cei cinci bărbaţi au fugit apoi în pădure, iar poliţiştii au tras 12 focuri de armă şi i-au rănit pe doi dintre fugari.

„S-a procedat la somarea persoanelor prin voce însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.Cei cinci bărbaţi au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate şase focuri de armă pe direcţia de deplasare a fugarilor, în urma cărora două persoane au fost rănite”, au transmis poliţiştii de frontieră.

Imediat s-a declanşat o acţiune la care au participat mai multe echipaje ale poliţiei de frontieră, reuşindu-se găsirea şi reţinerea celor cinci bărbaţi în pădure.

Cei doi răniţi, dar şi poliţistul agresat au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Satu Mare, în stare conştientă şi stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Potrivit poliţiştilor, cei cinci bărbaţi sunt cercetaţi pentru ultraj, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

6 aug 2020

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/satu-mare-doi-barbati-au-fost-impuscati-dupa-ce-nu-au-oprit-la-somatiile-politistilor-de-frontiera-19515805

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here