17.1 C
Satu Mare
duminică, 9 mai, 2021

Municipiul Satu Mare trece în scenariul verde / Începând de marţi, în reşedinţa de judeţ se aplică noi măsuri, mai relaxate, privind domeniul HoReCa şi cel al spectacolelor şi culturii

SATU MARE

astăzi, 12:04

Municipiul Satu Mare trece în scenariul verde, după ce rata de infectare a coborât la 1,09 la mie, iar începând de marţi, se aplică noi măsuri, mai relaxate, privind domeniul HoReCa şi cel al spectacolelor şi culturii.

Prefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás, a convocat, luni, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, în cadrul căreia s-a actualizat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale incidenţa cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus.

Astfel, se modifică Anexa la HOTĂRÂREA C.J.S.U. nr.15 din 26.03.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor generate de noul Coronavirus.

”Incidenţa în municipiul Satu Mare a coborât la 1,09 infectări la mia de locuitori, ceea ce face ca, alături de celelalte localităţi urbane din judeţ, măsurile de protecţie care se aplică permit de exemplu funcţionarea restaurantelor la o capacitate de ocupare de 50%, organizarea de spectacole, concerte la o capacitate de 50% a sălii şi funcţionarea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc la o capacitate de 50%”, a transmis, luni, Prefectura satu Mare.

Prefectul judeţului, Altfatter Tamás, a apreciat eforturile depuse de către cetăţeni şi dorinţa de vaccinare.

”Respectarea măsurilor impuse, coroborat cu un ritm de vaccinare susţinut dă rezultate. Mulţumesc sătmărenilor, am încredere că veţi decide ce e mai bine pentru voi, pentru familie şi pentru comunitate şi în perioada următoare rezultatele vor fi şi mai bune. Avem capacitate crescută de vaccinare, avem vaccinuri asigurate. Se poate, ne apropiem de normalitate!”, a declarat prefectul Altfatter Tamás.

Până duminică, în judeţul Satu Mare s-au vaccinat 54.433 persoane.

Sursa: https://www.news.ro/social/municipiul-satu-mare-trece-in-scenariul-verde-incepand-de-marti-in-resedinta-de-judet-se-aplica-noi-masuri-mai-relaxate-privind-domeniul-horeca-si-cel-al-spectacolelor-si-culturii-1922400403002021051220155837

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,038FaniÎmi place
211CititoriConectați-vă

Vaslui Plus