4 C
Satu Mare
joi, 21 octombrie, 2021

Restricții noi, valul 4 Covid. Raed Arafat: Până la carantinare, există alte măsuri

15 sep 2021 / 08:57

Raed Arafat a explicat modul prin care se propune măsura de carantinare a unei localități în România, în contextul pandemiei de coronavirus.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit despre mecanismul pentru carantinare a localităților și la ce restricții să se aștepte românii în valul patru al pandemiei de coronavirus.

”Noi avem în Hotărârea de Guvern unele praguri care sunt prestabilite, și asta că să ușureze luarea deciziilor de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență. De exemplu, la Satu Mare a fost un număr de localități în care a crescut incidența semnificativ. Dar nu este suficient numai creșterea incidenței. Există un mecanism de calcul stabilit de INSP. DSP face acest calcul, dacă trece de 60 de puncte, înseamnă că este propunere de carantinare. Se face propunere de carantinare către INSP care o avizează. Ulterior se discuta în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și dacă se menține în comitet carantinarea localităților, atunci se emite ordinul pentru carantinare. La acest moment avem șase localități în județul Satu Mare și o localitate în județul Sibiu care au fost carantinate prin această modalitate. Până la carantinare, există alte măsuri. Există măsurile care se iau pe limitarea numărului persoanelor care participa la unele activități. Începe numărul să scadă, cu cât crește incidența. Poate interzicerea unor activități. Sau se permite participarea la ele cu condiția să prezinți certificatul verde”, a declarat Raed Arafat în direct la Antena 3.

CITEȘTE ȘI:

Până ieri, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

De asemenea, 35.132 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursa: https://www.dcnews.ro/restrictii-noi–valul-4-covid–raed-arafat–pana-la-carantinare–exista-alte-masuri_837569.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,038FaniÎmi place
211CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus