2.1 C
Satu Mare
miercuri, 8 decembrie, 2021

Poliţia de Frontieră: Timpi mari de aşteptare pentru automarfare, la graniţa cu Ungaria / Traficul transfrontalier prin vămile Petea şi Urziceni, sistat temporar la noapte

astăzi, 16:45

Poliţia de Frontieră anunţă, marţi, că se înregistrează timpi mari de aşteptare pentru automarfare, la graniţa cu Ungaria, ca urmare a implementării unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către autorităţile de frontieră maghiare. Trafcul transfrontalier se desfăşoară îngreunat, fiind înregistrate coloane de automarfare atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe cel de intrare. De asemenea, instituţia anunţă că traficul prin vămile Petea şi Urziceni va fi sistat temporar la noapte.

Poliţia de Frontieră anunţă, marţi, că se înegistrează timpi mari de aşteptare pentru automarfare, la graniţa cu Ungaria.

”În acest sens, au fost contactate autorităţile de frontiera din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, având în vedere că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează împreună cu poliţiştii maghiari. Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi fluidizarea traficului”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

De asemenea, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei că mâine, 24 noiembrie 2021, între orele 01.00 – 06.00 (ora României), traficul transfrontalier prin P.T.F. Petea şi P.T.F. Urziceni, de pe raza judeţului Satu Mare, va fi sistat temporar pentru toate tipurile de mijloace transport (autoturisme, microbuze, autocare, camioane etc.) ca urmare a unor lucrări de mentenanţă efectuate la sistemul informatic maghiar.

”Drept urmare, în intervalul orar respectiv, recomandăm participanţilor la trafic care intenţionează să se deplaseze în afara graniţelor ţării să folosească celelalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la frontiera cu Ungaria”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Sursa: https://www.news.ro/social/politia-de-frontiera-timpi-mari-de-asteptare-pentru-automarfare-la-granita-cu-ungaria-traficul-transfrontalier-prin-vamile-petea-si-urziceni-sistat-temporar-la-noapte-1922404523412021111620477940

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,038FaniÎmi place
211CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus