21.6 C
Satu Mare
30 aprilie, 2024

Situație incredibilă la un liceu din Satu Mare. Profesorii refuză să mai intre la ore și le-au făcut plângeri penale elevilor / Cursuri cu prezența poliției

05 ian 2023, 22:00

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Profesorii de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare refuză să mai intre la ore.

O situație incredibilă are loc la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, acolo unde mai mulți profesori refuză să intre la ore în anumite clase și au formulat plângeri penale împotriva unor elevi, conform

”Din păcate, la clasă există o atmosferă destul de tensionată, dar nu tensionată în limite normale, dar la ceea ce s-a ajuns este o situaţie aberantă, la care profesorii cu vechime au ajuns să nu mai dorească să predea la clasă şi au fost nevoiţi să formuleze plângeri penale”, au spus mai multe surse pentru PresaSM.

Profesorii au cerut montarea de camere de supraveghere

Drept urmare celor întâmplate, în Consiliul Profesoral s-a cerut montarea de sisteme de supraveghere video-audio în clasele cu probleme.

”Există câţiva factori perturbatori, măsura fiind luată pentru a exista siguranţă atât pentru elevi cât şi pentru profesori”, mai scrie PresaSM citând surse avizate.

Într-una din clasele cu probleme, a XII-a C, unul dintre elevii vizați spune că măsura este ilegală și că încalcă prevederile GDPR. Drept urmare, elevul în cauză și-a dat școala în judecată, mai scrie aceeași sursă.

”În perioada acestui an școlar au fost constatate abateri grave de la regulamentele școlare, de la conduita de elev. În repetate cazuri, în cadrul Consiliilor Profesorale, colegi profesori își manifestau dezaprobarea și îngrijorarea faţă de escaladarea și agravarea situației disciplinare, cauzată de unii elevi pentru un caz de indisciplină analizat și dezbătut în cadrul ședinței Consiliului clasei a XII-a C”, mai precizează sursele din cadrul școlii.

De asemenea, au existat situații în care s-a impus prezența poliției în sălile de clasă, iar unii dintre profesori au refuzat să mai meargă să predea în clasele cu probleme pe motiv că nu mai au resurse, metode și căi prin care să remedieze atmosfera din timpul orelor de curs.

20 Martie 2023, 20:16

Sursa: https://www.dcnews.ro/situatie-incredibila-la-un-liceu-din-satu-mare-profesorii-refuza-sa-mai-intre-la-ore-si-le-au-facut-plangeri-penale-elevilor-cursuri-cu-prezenta-politiei_900791.html

Ultimă oră

Același autor