7.6 C
Satu Mare
19 octombrie, 2024

A doua cea mai sângeroasă zi pentru forțele ruse de la începutul războiului în Ucraina. Câți soldați a pierdut Putin pe front

Din articol

Statul Major al Forțelor Armate ucrainene a anunțat, vineri, că pe 17 octombrie trupele ruse au suferit a doua cea mai mortală zi de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, relatează

Conform cifrelor publicate de Kiev, 1.530 de victime rusești au fost înregistrate joi, o cifră depășită o singură dată în mai mult de doi ani și jumătate de lupte. Cea mai sângeroasă zi pentru forțele Moscovei a fost pe 13 mai, când au suferit 1.740 de pierderi.

Cifrele nu specifică morții sau răniții, deși consensul general este că acestea includ morți, răniți, dispăruți și capturați.

Confruntându-se cu o lipsă de forță de muncă și cu o nevoie urgentă de a menține avansurile în estul Ucrainei, Rusia ar fi aruncat unele dintre cele mai calificate trupe ale sale în atacuri masive de infanterie, cu costuri foarte mari, scrie sursa citată.

„Doctrina militară rusă, de tip sovietic”

Steven Wolff, profesor de securitate internațională la Universitatea din Birmingham, a declarat pentru Kyiv Independent luna trecută că pierderile uriașe ale Rusiei indică o mentalitate militară rusă care nu s-a schimbat de decenii.

„Doctrina militară rusă este de tip sovietic și s-a bazat întotdeauna pe resursele enorme ale Rusiei, inclusiv pe cele de forță de muncă”, a spus el.

„Modul în care (n.r. liderul sovietic Iosif) Stalin a aruncat pur și simplu milioane de oameni asupra naziștilor în anii 1940, nu este foarte diferit de ceea ce face (n.r. președintele rus Vladimir) Putin în acest război teribil de agresiune împotriva Ucrainei”.

Analistul Ragnar Gudmundsson arată că două dintre cele mai sângeroase zile pentru forțele Moscovei de la începutul războiului în Ucraina au avut loc în această lună – 1. 530 pe 17 octombrie și 1.450 pe 16 octombrie.

Alte trei au avut loc luna trecută – 22 septembrie, cu 1.500 de victime, 28 septembrie, cu 1.470, și 21 septembrie, cu 1.440.

Pentru a susține ritmul pe front, Putin a semnat la începutul acestei luni

și personal militar rus cu 180.000, la puțin sub 2,4 milioane.

„Ultimele patru luni s-au dovedit a fi cele mai costisitoare pentru forțele ruse de la începutul războiului în 2022”, potrivit unui raport al serviciilor de informații militare ale Regatului Unit din 23 septembrie.

Raportul a declarat că pierderile rusești, atât morți, cât și răniți, au fost în medie de peste 1.000 pe zi, și au fost de 1.262 în mai, 1.163 în iunie, 1.140 în iulie și 1.187 în august, adăugând că numărul total de la începutul invaziei la scară largă a fost „probabil de peste 610.000”.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/a-doua-cea-mai-sangeroasa-zi-pentru-fortele-ruse-de-la-inceputul-razboiului-in-ucraina-cati-soldati-a-pierdut-putin-pe-front-2973941

Ultimă oră

Același autor