12.1 C
Satu Mare
24 octombrie, 2024

Mahmoud Abbas acuză Israelul de genocid, la reuniunea BRICS din Rusia: Populaţia din nordul Fâşiei Gaza moare de foame

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a acuzat Israelul de genocid şi epurarea etnică a poporului palestinian, la reuniunea la nivel înalt a grupului BRICS cu ţările din Sudul global desfăşurată joi în oraşul Kazan din Rusia.

Preşedintele ANP a acuzat autorităţile israeliene că au lansat în urmă cu puţin peste un an „ un război distructiv, un genocid şi epurarea etnică ” în teritoriile ocupate, informează Agerpres.

În prezenţa secretarului general al ONU, Antonio Guterres, Mahmoud Abbas a afirmat că poporul palestinian suferă în prezent cea mai mare catastrofă umanitară de la înfiinţarea statului Israel, în 1948.

El a denunţat faptul că populaţia din nordul Fâşiei Gaza moare de foame şi i-a acuzat pe coloniştii israelieni de „agresiune” deoarece continuă să încerce să îi expulzeze pe palestinieni din locuinţele lor.

Liderul ANP a mai declarat că toate aceste acţiuni reprezintă o încălcare a dreptului internaţional, motiv pentru care a făcut apel la cei prezenţi să condamne aceste practici astfel încât Israelul să renunţe la ele.

În plus, Mahmoud Abbas a spus că este vital să se implementeze cât mai curând posibil apelurile şi rezoluţiile ONU privind încetarea imediată a focului, permiterea accesului umanitar şi expulzarea forţelor israeliene din Fâşia Gaza.

Liderul palestinian a insistat asupra urgenţei ca Israelul să îşi întrerupă „ prezenţa ilegală pe teritoriul palestinian şi în Ierusalimul de Est ”. Dacă guvernul israelian condus de premierul Benjamin Netanyahu nu se conformează acestor solicitări, comunitatea internaţională ar trebui să adopte sancţiuni, a subliniat el.

Preşedintele ANP şi-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a coopera cu ONU pentru a convoca o conferinţă internaţională de pace.

Mahmoud Abbas are programată o întrevedere joi cu preşedintele Vladimir Putin, care a criticat bombardamentele israeliene din Fâşia Gaza, dar şi atacurile asupra Libanului şi Siriei.

În timpul întâlnirii BRICS, liderii Rusiei, Chinei, Turciei şi Iranului au cerut joi o încetare a focului pentru a se evita un război major în Orientul Mijlociu.

Miercuri, unul din liderii mişcării palestiniene Hamas, Musa Abu Marzuk, a avut consultări la Moscova cu înalţi oficiali ruşi.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mahmoud-abbas-acuza-israelul-de-genocid-la-reuniunea-brics-din-rusia-populatia-din-nordul-fasiei-gaza-moare-de-foame-2980977

Ultimă oră

Același autor