13 C
Satu Mare
29 martie, 2024

A doua prelevare de organe realizată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare de la începutul lunii

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a avut loc a doua prelevare de organe realizată de la începutul acestei luni. Alte vieţi au fost salvate datorită gestului nobil al unei familii şi profesionalismului echipelor medicale implicate în activitatea de transplant.

11 afișări

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, luni dimineaţa s-a încheiat a treia prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe. De asemenea, a fost a doua prelevare de la începutul acestei luni.

„Astfel, prin acest gest nobil, în faţa căruia ne înclinăm, alţi trei pacienţi au primit şansa la o nouă viaţă prin transplant hepatic sau renal. Un astfel de gest demonstrează, încă o dată, că, prin bunătate şi iubire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor. Generozitatea familiei donatorului şi efortul deosebit al echipei ATI şi de coordonare a spitalului sătmărean, formată din dr. Vitalie Moroşanu – kdp şi dr. Carmen Fiţ – coordonator transplant, alături de coordonatorul regional – dr. Andrei Leşan, au făcut posibil ca azi să spunem din nou #DA pentru VIAŢĂ!”, scriu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant, pe pagina de Facebook.

Organele au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadyi Vatachki pentru ficat şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Andrei Tomuţa pentru rinichi.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni încă un pacient va putea spune că „s-a născut a doua oară”, datorită intervenţiei de transplant hepatic. Echipa de chirurgi coordonată de prof. dr. Vladislav Braşoveanu, având alături suportul indispensabil al echipei ATI – dr. Andreea Panaite, dr. Sibel Soarece, au realizat cu succes intervenţia de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 55 de ani.

În acelaşi timp, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj -ICUTR, alţi doi pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, intervenţiile salvatoare fiind realizate de echipele de transplant coordonate de conf. dr. Florin Elec.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 22:53

astăzi, 22:49

astăzi, 22:33

astăzi, 20:26

astăzi, 17:49

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/a-doua-prelevare-de-organe-realizata-la-spitalul-judetean-de-urgenta-satu-mare-de-la-inceputul-lunii-21857634

Ultimă oră

Același autor