12.9 C
Satu Mare
9 mai, 2024

A murit cu zile în spitalul din Satu Mare. Bărbat de 52 de ani, lăsat să agonizeze de MEDICI

A murit cu zile în spitalul din Satu Mare / Sursa FOTO: Facebook

Publicat: 05/09/2023, 10:11

Sistemul medical românesc a mai făcut o victimă. La Spitalul Județean de Urgență Satu Mare un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost lăsat să agonizeze de medici până s-a stins din viață.

A murit cu zile, spun rudele, uluite de cum a putut fi tratat cazul acestui pacient.

Mărturii cutremurătoare făcute de familie

Tot la această unitate medicală, în primăvară, medicii i-ar fi zdrobit capul unui bebeluș la naștere. Familia acuză cadrele medicale că au folosit metode barbare și se fac vinovate de ucidere.

Gândul a scris

despre acest caz.

Revenind la ce s-a întâmplat cu pacientul de 52 de ani, acesta a venit la unitatea medicală după ce a făcut un accident cu mopedul pe care îl conducea. Din câte se pare, el se deplasa spre casă când, în dreptul unei porți, roțile mopedului au derapat pe o porțiune de nisip, iar vehiculul s-a răsturnat.

Inițial, bărbatul nu a dorit să se prezinte la consult, simțindu-se bine, însă familia a insistat să meargă, pentru a înlătura orice grijă.

„ S-a urcat în ambulanţă pe picioare, în prima instanţă nici nu a vrut să meargă, că a zis că nu e aşa de gravă situaţia şi nu merge ”, spune Angelica Pop, soția victimei.

Însoțit de una dintre fiice, bărbatul a mers la spital, acolo unde i s-a făcut o examinare la computerul tomograf. Spre miezul nopții, însoțitoarea pacientului a fost înștiințată că nu există niciun pericol, dar, cumva, în scurt timp, starea bărbatului s-a agravat.

„Între orele 5 şi 6, am vorbit cu medicul care a fost de gardă, mi s-a spus că a avut un stop cardiac. Am întrebat dacă a decedat şi mi-a spus că nu, că şi-a revenit” , își amintește Angelica Pop.

După alte două ore, familia era anunțat că pacientul a murit.

În raportul medico-legal se arată că bărbatul de 52 de ani, din localitatea Beltiug, a murit din cauza unei rupturi de trahee. Cum la spitalul din Satu Mare nu există medici specializaţi pe chirurgie toracică, pacientul a fost lăsat să agonizeze până a survenit decesul.

Reprezentanţii unităţii medicale se apără şi susținut că au încercat să-l transfere la alte spitale, dar n-au avut succes în demersul lor. „ S-a primit un răspuns care este consemnat în foaie că nu are şi nu se poate face intervenţie chirurgicală” , afirmă Adrian Marc, managerul

Acum, familia îşi caută dreptatea în instanţă și a angajat un avocat care să le reprezinte interesele. „ Vom solicita toate actele, pentru a vedea în ce condiţii a fost tratat acest pacient. În ce condiţii şi la ce ore s-a solicitat ajutorul celorlalte unităţi spitaliceşti”, d eclară Ovidiu Mureşan, avocatul familiei.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

05 Sep, 10:20

05 Sep, 10:04

Actualitate –

05 Sep, 09:56

Ultima oră

05 Sep, 09:24

05 Sep, 09:13

05 Sep, 09:07

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/a-murit-cu-zile-in-spitalul-din-satu-mare-barbat-de-52-de-ani-lasat-sa-agonizeze-de-medici-20047766

Ultimă oră

Același autor