8.9 C
Satu Mare
25 aprilie, 2024

Abandonat într-o parcare de pe Valea Oltului! Un șofer de TIR ucrainean trăiește din mila colegilor, după ce patronul a refuzat să îl ajute pentru că a provocat un accident

Sursă Foto – Facebook/IlieMatei

Publicat: 15/03/2023, 11:49

Un camionagiu ucrainean a fost abandonat de patron lângă autoturismul avariat într-un accident, pe Valea Prahovei. De două săptămâni supraviețuiește datorită ajutorului pe care îl primește de la colegii șoferi de TIR.

ucrainean a fost abandonat de patron după ce a făcut accident pe Valea Oltului, în urmă cu două săptămâni, iar de atunci își așteaptă șeful să revină cu piese de schimb pentru camion.

„Acest om vine din țara aia unde bombardamentele sunt la ordinea zilei, Ucraina. Lucrează ca și noi și își câștigă pâinea greu de pe urma unui volan. A avut un accident pe Valea Oltului și de atunci își așteaptă la camion șeful, să vină cu piesele de schimb.

Patronul lui este din Uzbekistan, dar se pare că l-a abandonat pe colegul nostru în peticul ăla de pământ căruia noi îi spunem acasă. Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic și zilnic stă și privește în zare, doar apare șeful lui cu piesele salvatoare…

Trăiește din mila colegilor care mai opresc în acea parcare, dar cred că putem face mai mult de atât. Omul se află în parcarea restaurantului Andiva, între Corbu și Proieni, Valea Oltului, între Sibiu și Rm. Vâlcea”, scris Ilie Matei în postarea de pe Facebook.

„Oricare dintre noi ne-am dori să simțim omenia”

„Oricare dintre noi ne-am dori să simțim omenia și măcar o vorbă de îmbărbătare, în asemenea momente, dacă am trece printr-o chestie de genul ăsta, undeva la mii de km de casă.

Înainte de limba vorbită, de religie, sex, culoare a pielii sau nație, noi suntem colegi cu oricare practică meseria asta, iar acum unul de-al nostru de pe șosele este la greu. Nu ne vorbește limba, țara lui este sub asediu și de acolo ajutor nu va primi curând.

Mâncare, haine, bani, pături, apa, orice puteți voi lăsa acestui om, cred că i-ar arăta că noi, ăștia ce gonim fiarele pe șosele, ne avem oriunde unii pe ceilalți”, a scris Ilie Matei în postarea însoțită și de imagini cu șoferul și mașina lui avariată.

Zeci de ș

au răspuns mesajului și au venit cu diferite soluții pentru a-l ajuta pe colegul lor

Inclusiv au fost mulți care au spus că poate reușesc să găsească piesele de care are nevoie camionagiul ucrainean ca să-și repare TIR-ul, și apoi să poată să se întoarcă acasă.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile – ucraineană-rusă.

Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

15 Mar, 23:09

Marius Tucă Show –

15 Mar, 22:31

Știri –

15 Mar, 22:24

Ultima oră

15 Mar, 22:12

Actualitate –

15 Mar, 21:48

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/abandonat-intr-o-parcare-de-pe-valea-oltului-un-sofer-de-tir-ucrainean-traieste-din-mila-colegilor-dupa-ce-patronul-a-refuzat-sa-il-ajute-pentru-ca-a-provocat-un-accident-19943024

Ultimă oră

Același autor