11 C
Satu Mare
29 martie, 2024

ANM a emis cod portocaliu de vânt puternic. Ce zone sunt vizate și până când este valabilă avertizarea

Sursa foto: arhiva EVZ

Publicat la 11 martie 2023, 12:47

Meteorologii au emis nou nou cod de vânt puternic în mai multe regiuni ale țării. Dacă întreaga Românie se află sub galben de vânt puternic, ANM a emis o nouă avertizare, de cod portocaliu, valabil pentru zonele montane.

Administrația Națională de Meteorologie (

) a emis un nou cod de vânt puternic. În prezent, este în vigoare un

de intensificări al vântului valabil pentru întreaga țară. El a intrat în vigoare sâmbătă, 11 martie, începând cu ora 10:00, și este valabil până duminică, 12 martie, ora 04:00.

a emis un

care vizează intensificări ale vântului. Acesta este valabil în toată România și avertizează cu privire la rafalele de vânt puternic, care ar putea ajunge la 50, 65 de km/h. Izolat, vântul ar putea bate cu până la 70 de km/h. În zonele de munte, acesta va depăși 80 de km/h, iar pe creste rafalele vor atinge și 110 km/h.

Meteorologii au emis sâmbătă un nou cod de vânt puternic, de data aceasta

. Avertizarea intră în vigoare începând de sâmbătă, 11 martie, ora 14:00, și este în vigoare până duminică, 12 martie, ora 04:00.

În intervalul menționat, la munte la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, potrivit ANM.

Avertizări de vreme rea, valabile în acest weekend în România

După zile cu

deosebit de caldă, temperaturile încep să scadă în majoritatea zonelor din România. În acest weekend, ANM a emis mai multe avertizări pentru intensificarea vântului. Acestea se mențin și duminică, 12 martie.

Un cod galben de intensificări ale vântului va intra în vigoare duminică, 12 martie, ora 04:00. Acesta se va menține timp de câteva ore, fiind valabil până în aceeași zi, la ora 15:00. Avertizarea ANM este valabilă pentru nordul Moldovei: Botoșani, Iași, Vaslui Bacău, Suceava și Neamț.

În aceste regiuni, local și temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei cu viteze de până la 70 de km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, rafalele vor atinge 90 km/h.

ANM a mai emis o avertizare de

de vânt puternic în intervalul 12 martie, ora 04:00 – 12 martie, ora 10:00. Avertizarea vizează Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m. Aici, vântul va bate cu putere, rafalele ajungând la peste 140 de km/.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Publicat in categoriile:

Ne puteți urmări pe

sau pe

Revista presei

Romania TV

DC News

Stirile Kanal D

Doctorul Zilei

Rețete și vedete

Evenimentul Istoric

Animal Zoo

Capital Comunicate

EVZ Comunicate

Editura de carte

Sursa: https://evz.ro/anm-a-emis-cod-portocaliu-de-vant-puternic-ce-zone-sunt-vizate-si-pana-cand-este-valabila-avertizarea.html

Ultimă oră

Același autor