2.1 C
Satu Mare
6 decembrie, 2023

Armata ucraineană anunţă că i-a respins pe ruşi şi a înaintat „3-8 kilometri” pe malul ocupat al Niprului

Armata ucraineană a anunţat că i-a respins pe ruşi „3-8 kilometri” pe malul de est al Niprului, ocupat de armata rusă, relatează AFP.

Aceasta este prima estimare în cifre a înaintării trupelor Kievului în această zonă, după mai multe luni ale unei contraofensive dezamăgitoare.

„Cifrele preliminare variază între trei şi opt kilometri, în funcţie de specificităţi, geografie şi topologia malului stâng” al fluviului, a anunţat în weekend, la televiziunea ucraineană, o purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk.

Ea nu a precizat, însă, dacă forţele ucrainene deţin controlul complet al acestei zone şi nici dacă armata rusă s-a retras din ea, notează AFP, citată de News.ro.

În cazul în care această înaintare se confirmă, ar fi vorba despre cea mai mare înaintare a armatei ucrainene împotriva ruşilor de mai multe luni.

O contraofensivă ucraineană mult aşteptată de Kiev şi de către aliaţii săi din Occident, lansată în iunie, a eşuat.

Ea a permis armatei ucrainene să recucerească doar o mână de sate în sudul şi estul Ucrainei.

Ultimul succes important revendicat de către Ucraina în contraofensiva sa a fost recucerirea satului Robotîne, în august, în regiunea Zaporojie (sud).

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/armata-ucraineana-anunta-ca-i-a-respins-pe-rusi-si-a-inaintat-3-8-kilometri-pe-malul-ocupat-al-niprului-2586809

Ultimă oră

Același autor