23 C
Satu Mare
5 mai, 2024

Au apărut primele cireșe în piețe. Un kilogram se vinde cu 150 de lei. „Oamenii întreabă si pleacă”

Au apărut cireșele în piețe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Cireșele sunt aduse din țări precum Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de achiziție este foarte mare. Oamenii trec, se uită, iar unii se încumetă să și cumpere, măcar de gust.

Comerciant: „Vin din Grecia, sunt cireșe culese din livadă, cireșe proaspete, crocante. Cireșele sunt puțin mai scumpe, pentru că este început de sezon, se fac cantități limitate, adică nu se fac din abundență și atunci prețul este puțin mai ridicat. O să ajungă cam 100 de lei, zic eu. Într-o săptămână prețul o să scadă.”

„Prețul de achiziție este foarte scump. Este 132, noi avem un adaos de 8% la ele. 8 – 9% maxim. Așa se întâmplă în toți anii. Sunt pofticioși, luăm câteva kilograme, numai 3, 4, 5 kilograme, sunt femei gravide care le preferă, sunt copii. E un moft ăsta, primele. Sunt care întreabă și pleacă. Nu toți cumpără”, spune un alt vânzător.

Clientă: „Ni se par destul de scumpe. Chiar dacă este la începutul perioadei. În fiecare an este la fel. Prețul e foarte mare la început, după aceea scade.”

„O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”, spune o altă clientă.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/au-aparut-primele-cirese-in-piete-un-kilogram-se-vinde-cu-150-de-lei-oamenii-intreaba-si-pleaca-2773221

Ultimă oră

Același autor