13 C
Satu Mare
29 martie, 2024

Avertisment lansat de SUA după întâlnirea Putin – Xi Jinping: Lumea nu trebuie să se lase păcălită de planul de „pace” al Chinei

Secretarul de stat american Antony Blinken şi-a exprimat scepticismul cu privire la propunerile de „pace” ale preşedintelui chinez Xi Jinping la Moscova, avertizând că acestea ar putea fi o „tactică de tragere de timp” pentru a ajuta Rusia pe teren în Ucraina.

„Lumea nu ar trebui să se lase păcălită de nicio mişcare tactică a Rusiei, susţinută de China sau de orice altă ţară, pentru a îngheţa războiul în condiţiile sale”, a declarat Blinken reporterilor.

El a declarat că Statele Unite au salutat orice diplomaţie pentru o „pace justă şi durabilă”, dar a exprimat îndoieli cu privire la faptul că China ar proteja „suveranitatea şi integritatea teritorială” a Ucrainei.

„Orice plan care nu acordă prioritate acestui principiu critic este, în cel mai bun caz, o tactică de tragere de timp sau caută doar să faciliteze un rezultat nedrept. Aceasta nu este diplomaţie constructivă”, a spus el.

„A face apel la o încetare a focului care nu include îndepărtarea forţelor ruseşti de pe teritoriul ucrainean ar însemna, de fapt, susţinerea ratificării cuceririlor ruseşti”.

La Moscova, Vladimir Putin i-a spus lui Xi Jinping că priveşte cu respect propunerile Chinei pentru rezolvarea conflictului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

ieri, 23:16

ieri, 21:32

ieri, 18:34

ieri, 17:36

ieri, 21:46

ieri, 18:44

ieri, 18:43

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/avertisment-lansat-de-sua-dupa-intalnirea-putin-xi-jinping-lumea-nu-trebuie-sa-se-lase-pacalita-de-planul-de-pace-al-chinei-21713234

Ultimă oră

Același autor