15 C
Satu Mare
28 martie, 2024

Câteva zile până la simularea examenului de Evaluare Națională. Prima probă, programată pe 20 martie

15 martie 2023

18 ore ago

– Advertisement –

STUDIU… Elevii din județul Vaslui vor susține, săptămâna viitoare, simularea examenului de Evaluare Națională. Prima probă, cea la Limba și literatura română, este programată luni, 20 martie, iar cea de-a doua, la Matematică, marți, 21 martie. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe data de 29 martie. „Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Nationale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul scolar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor scolare”, a transmis Ministerul Educatiei.

În procedura de desfășurare a simulării Evaluării Naționale 2023 se arată că timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probe este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui participant. Potrivit aceluiași document, la limba română sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. În cazul itemilor care vizează sintaxa frazei este permisă delimitarea propozițiilor în frază, fără a se considera semn particular. „La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. De asemenea, este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus Ia dispoziție pentru rezolvarea problemelor”, procedura de desfășurare a simulării Evaluării Naționale 2023. Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă.

Ultimele Știri

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/cateva-zile-pana-la-simularea-examenului-de-evaluare-nationala-prima-proba-programata-pe-20-martie/

Ultimă oră

Același autor