16 C
Satu Mare
29 martie, 2024

Ce amenzi pot primi șoferii, după modificările din Codul Rutier, dacă mașinile au probleme la sistemul de iluminat. Sumele sunt considerabile

Modificările din Codul Rutier prevăd amenzi mari pentru șoferii care vor conduce mașini care au probleme cu sistemul de iluminat. Dacă nu ”îți merg farurile”, poți primi o amendă de peste 1000 de lei.

25 apr. 2023, 22:10

Modificările din Codul rutier, efectuate în acest an, prevăd amenzi foarte mari pentru șoferii care neglijează problemele la sitemul de iluminat al mașinilor. Este bine de știut că amenzile prevăzute acum sunt unele considerabile.

Dacă nu ”îți merg” farurile, stopurile sau semnalizarea riști să primești o amendă cu suma cuprinsă între 870 și 1.160 de lei, conform noilor prevederi ale Codului rutier în vigoare din 2023.

Citește și

Sancțiunile pot merge până la reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, în cazul în care vehiculul circulă noaptea fără faruri sau lămpi de semnalizare, dispozitivele de iluminare și semnalizare luminoase, sau mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevăzute de normele tehnice.

Menținerea sistemului de iluminat al mașinii în bună stare de funcționare este necesară, în primul rând, pentru a evita eventualele pericole generate de nefuncționarea sau slaba funcționare a acestuia. Creșterea cuantumului amenzilor, în acest sens, vine ca element complementar, care să-i facă pe șoferi să acorde mai multă atenție acestui aspect.

Sursa: https://www.romaniatv.net/ce-amenzi-pot-primi-soferii-dupa-modificarile-din-codul-rutier-daca-masinile-au-probleme-la-sistemul-de-iluminat-sumele-sunt-considerabile_7423346.html

Ultimă oră

Același autor