12.1 C
Satu Mare
28 aprilie, 2024

Cei mai puternici bărbați ai lumii le cer femeilor să facă mai mulți copii (Insider)

Din articol

Liderii Rusiei, Chinei și Coreei de Nord au făcut în ultimele luni declarații în care le îndemnau pe femeile din țările lor să aibă cât mai mulți copii, scrie

Președintele chinez Xi Jinping a făcut prima declarație de acest gen atunci când a spus în luna octombrie pentru Federația națională a femeilor din China, o instituție asociată cu Partidul Comunist chinez, că femeile trebuie să ajute la fondarea „unui

În plus, Xi a spus că vrea ca chinezii să își însușească „o nouă cultură a căsătoriei și a nașterii„ și să îi convingă pe tineri să se căsătorească, să facă copii și să pună mai mult accent pe familie.

La rândul său, președintele rus Vladimir Putin a îndemnat rusoaicele să se întoarcă la rădăcini și, precum „bunicile și străbunicile” lor, să facă „

”, într-un discurs susținut la finalul lunii noiembrie.

„Haideți să protejăm și revitalizăm aceste tradiții excelente. Familiile mari trebuie să devină ceva obișnuit, un mod de viață pentru întreg poporul rus”, a spus Putin la Consiliul mondial al poporului rus organizat la Moscova.

„Conservarea și creșterea populației din Rusia este obiectivul nostru în următorul deceniu și chiar pentru multe generații de acum încolo. Acesta este viitorul lumii rusești, eterna Rusie veche de mii de ani”, a mai spus Putin.

Iar pe data de 4 decembrie, liderul nord-coreean Kim Jon Un a recunoscut că țara se confruntă cu o

, îndemnând la rândul său femeile din propria țară să facă mai mulți copii.

Kim le-a lăudat pe femeile din Coreea de Nord pentru „mintea lor patriotică” pe care a comparat-o cu o „bijuterie” și pentru „sudoarea lor prețioasă”. Liderul de la Phenian le-a lăudat pe nord-coreence pentru eforturile mari pe care le-au depus prin faptul că au făcut mulți copii și că i-au crescut în vremuri când țara întâmpina dificultăți și lipsuri, potrivit Pyongyang Times.

„Când toate mamele înțeleg clar că este patriotic să dai naștere multor copii și să o faci în mod pozitiv, misiunea noastră de a construi o țară socialistă puternică poate fi grăbită mai mult”, a adăugat Kim.

Elon Musk critică cuplurile care refuză să aibă copii

Și unii bărbați puternici din alte domenii de influență au susținut creșterii ratei natalității. Elon Musk, un bărbat care a spus mai demult că intenționează să continue să facă copii atâta timp cât mai poate fi un tată bun, ar putea fi considerat cel mai vocal dintre aceștia.

„Fac tot posibilul pentru a ajuta cu

. Rata natalității în prăbușire este de departe cel mai mare pericol cu care se confruntă civilizația”, a scris Musk pe Twitter (actual X) în iulie 2022. Musk are cel puțin 10 copii cu trei femei diferite.

Musk a criticat cuplurile care refuză să facă copii. „Există o moralitate groaznică la cei care în mod intenționat nu fac copii: ei practic cer ca copiii altor persoane să aibă grijă de ei la bătrânețe”.

Anul acesta, biroul național de statistică din China a raportat prima scădere a populației din 1961 și până în prezent – o scădere de 850.000 de oameni. Țara a înregistrat de asemenea un nou record negativ al numărului de căsătorii: 6,83 de milioane.

China a renunțat la politica un copil per familie în 2016, iar din 2021, cuplurile pot avea până la trei copii.

Rusia are de-a face cu o criză demografică diferită: invadarea Ucrainei a făcut ca sute de mii de oameni să părăsească țara, în timp ce 290.000 de soldați ruși au murit sau au fost răniți în războiul cu țara vecină.

În Coreea de Nord, rata fertilității a scăzut de la 3,67 în 1955 la 1,79 în 2023. Cu toate că scăderea este destul de drastică, ea este mai puțin severă decât criza demografică cu care se confruntă țări precum

sau Japonia.

Pe Kim

în timpul unei conferințe în care le îndemna pe femei să facă mai mulți copii.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/cei-mai-puternici-barbati-ai-lumii-le-cer-femeilor-sa-faca-mai-multi-copii-insider-2611063

Ultimă oră

Același autor