7.1 C
Satu Mare
28 aprilie, 2024

Cel mai bogat sat din România | Localnicii care dețin un Ferrari sunt catalogați ca fiind săraci

Există un sat în România unde venitul mediu este mai mare decât în restul țării, iar cei care dețin un Ferrari sunt catalogați ca fiind săraci.

Sursa foto: Facebook | Romaniafrumoasa

Puțină lume a auzit de satul Certeze. Situat în județul Satu Mare, satul a devenit celebru datorită stilului de viață în care trăiesc

i, dar și pentru arhitectura impozantă a caselor.

Deși pare greu de imaginat să vezi cum trece o căruță trasă de un cal prin fața unui Ferrari parcat în fața unei vile cu pereți din sticlă, pentru localnicii din satul Certeze e o normalitate.

Însă, în ciuda nivelului de trai ridicat, satul duce lipsă de locuitori. Deși, pe hârtie, sunt peste 3.000 de oameni, mulți dintre aceștia au ales să plece la muncă în străinătate.

Recomandare din top articole

În urmă cu câțiva ani, jurnaliștii de la Deutsche Welle au venit în România pentru a realiza o serie de reportaje despre cele mai pitorești localități din România.

Ulterior, aceștia au descoperit satul Certeze, despre care au spus că localnicii au plecat în țări precum Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie, la început ca muncitori pe șantier sau vânzători de ziare.

Mai apoi, din banii câștigați peste hotare, românii s-au întors pe meleagurile natale și au investit în case, mașini și chiar afaceri.

Patrick se numără printre localnicii cei mai realizați. Tânărul a ajuns antreprenor la Paris, în localitatea natală deține una dintre cele mai luxoase vile și este proprietarul unui Ferrari.

”A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor, iar acum la 32 de ani are o companie care angajează alți oșeni la Paris.

Deși anul trecut a jurat că nu se vine în vacanță acasă cu Ferrari-ul pentru că și-a distrus pe drumurile noastre jantele “de 20.000 euro”, nu s-a ținut de promisiune.

Ofticoșii din sat au râs de el că are mașină veche, dar Patrick avea pregatită o mutare care să-i lase pe toți cu gura căscată: amenajarea unui complex sportiv în Certeze, în care să joace fotbal când se întoarce în concediu, cu prietenii”, a povestit un locuitor din Certeze, pentru

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/satul-certeze-702034.html

Ultimă oră

Același autor