36 C
Satu Mare
15 iulie, 2024

Ciolacu, despre blocajul TAROM: Nu are nimeni dreptul să pună oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că blocajul înregistrat la începutul săptămânii la compania aeriană TAROM a fost „o mare greşeală – faţă de client, faţă de români”. El a subliniat că e dreptul fiecăruia să facă „grevă anunţată”, dar nimeni nu ar trebui să recurgă la „artificii” care să-i pună pe pasageri „pe drumuri sau să doarmă în aeroport”.

El a răspuns, astfel, întrebat despre faptul că piloţii TAROM au obţinut creşteri de salarii de 1.500 de euro, după ce, anterior, parte dintre aceştia nu s-au prezentat la muncă, declarându-se „inapţi de zbor”, fapt care a condus la anularea a zeci de zboruri ale companiei programate pentru ziua de luni a acestei săptămâni.

„Cred că domnul Grindeanu vă poate explica, domnul Grindeanu din funcţia de ministru, dar cei mai îndreptăţiţi sunt membri CA-ului, pentru că ei conduc societatea. Nu s-a găsit un dialog şi s-a recurs la acest sistem, această crăpătură în contractul colectiv de muncă. Părerea mea este că a fost o mare greşeală – faţă de client, faţă de români. Pentru că trebuie să anunţi – e dreptul fiecăruia să facă grevă anunţată -, dar nu am niciun drept nici eu, nici nimeni să recurgem la astfel de artificii, astfel încât să punem oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că o astfel de abordare nu este una corectă într-un stat „dezvoltat şi democratic” cum este România.

„Cred că a fost o scăpare şi sper ca cei care s-au implicat în acest lucru să îşi fi dat seama în acest moment că nu este abordarea corectă într-un stat dezvoltat şi democratic cum este România”, a mai spus premierul.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolacu-despre-blocajul-tarom-nu-are-nimeni-dreptul-sa-puna-oamenii-pe-drumuri-sau-sa-doarma-in-aeroport-2856399

Ultimă oră

Același autor