16 C
Satu Mare
29 martie, 2024

Ciolacu, după îmbunătăţirea perspectivei de ţară a României: Asta e diferența dintre coaliția de guvernare și niște gnomi de dreapta

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat îmbunătăţirea perspectivei de ţară a României de către agenţia de rating Fitch, afirmând că acest lucru înseamnă că investitorii se vor uita cu mai mare încredere la ţara noastră și lăudând, totodată, realizările coaliției de guvernare, informează Agerpres.

„De la negativ la stabil! Agenţia de rating

a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul. Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie de guvernare şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta, aflaţi întâmplător în nişte funcţii publice. După 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile şi să revenim la o perspectivă stabilă pentru România”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit liderului PSD, asta noul rating va fi încurajator pentru investitori.

„Vom continua să ne dezvoltăm într-un ritm mai accelerat şi vom putea creşte mai mult salariile angajaţilor români. Este un semnal bun din partea agenţiilor de rating internaţionale. Dar trebuie să rămânem modeşti şi cumpătaţi şi să continuăm să luăm măsuri pentru oameni şi economie”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Această este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de această agenţie din aprilie 2020.

Și premierul Nicolae

a apreciat acest anunț, sâmbătă.

„Economiştii confirmă astfel soluţiile guvernării noastre responsabile şi importanţa stabilităţii politice, sociale şi economice în această perioadă complicată la graniţele ţării”, a declarat premierul.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolacu-dupa-imbunatatirea-perspectivei-de-tara-a-romaniei-asta-e-diferenta-dintre-coalitia-de-guvernare-si-niste-gnomi-de-dreapta-2294509

Ultimă oră

Același autor