22.9 C
Satu Mare
28 aprilie, 2024

Clădirea emblematică a fostului Hotel Victoria din Satu Mare va fi reabilitată

Clădirea emblematică a fostului Hotel Victoria din Satu Mare îşi va recăpăta strălucirea, cu o investiţie de peste 13 milioane de lei, potrivit anunţului făcut miercuri de Primăria Satu Mare.

Potrivit Primăriei Satu Mare, a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru reabilitare faţade şi acoperiş la imobilul situat pe strada Horea nr. 6, respectiv clădirea fostului Hotel Victoria.

Investiţia este în valoare de 13,66 milioane de lei, termenul de execuţie fiind de 30 de luni.

„Municipiul Satu Mare va scăpa de o pată neagră, oraşul nostru va recăpăta o clădire emblematică”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Clădirea figurează pe lista monumentelor istorice din Satu Mare.

Fostul Hotel Victoria avea 60 de camere şi a fost inaugurat în 16 decembrie 1910. La parter a fost amenajat un restaurant şi o cafenea opulentă, în care au fost organizate mai multe baluri şi evenimente. În decursul anilor, clădirea a avut mai mulţi proprietari şi chiriaşi, destinaţia acesteia schimbându-se odată cu aceştia, funcţionând ca şi spital în perioada Primului Război Mondial. După cel de-al Doilea Război Mondial, a funcţionat ca şi clădire de raport, anumite încăperi fiind recompartimentate pentru a crea mai multe locuinţe sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 11:58

astăzi, 11:54

astăzi, 11:23

astăzi, 10:57

astăzi, 09:34

astăzi, 11:13

astăzi, 07:33

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/cladirea-emblematica-a-fostului-hotel-victoria-din-satu-mare-va-fi-reabilitata-22255955

Ultimă oră

Același autor