20 C
Satu Mare
8 septembrie, 2024

Cum ar putea PNL să guverneze cu USR după parlamentare. Rareș Bogdan: „Aritmetica e simplă și imbatabilă”

Din articol

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan este „convins” că liderul USR Elena Lasconi îl va susține pe Nicolae Ciucă în turul doi al alegerilor prezidențiale. În ce privește scenariul ca liberalii să guverneze alături de USR, Rareș Bogdan a declarat la Digi24 că aritmetica electorală este clară.

„Noi ne batem pentru turul doi cu Marcel Ciolacu. Nici măcar cu Mircea Geoana. Doamna Lasconi reprezintă un partid de 8%, noi suntem un partid de 28%. Noi avem 38% din primarii României și 41% din consilierii locali și 47% din cei județeni. Nu intră în preocupările mele distinsa doamnă Lasconi. Sunt convins că în turul doi ne va susține pentru că e un om care va înțelege că e important să fie un președinte de dreapta în următorii cinci ani”, a declarat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă PNL vizează o viitoare guvernare alături de USR în schimbul susținerii lui Ciucă la prezidențiale, Rareș Bogdan a arătat cu degetul la scorurile celor două partide.

„Dacă va exista un procent suficient de mare, pentru că aritmetica e simplă și imbatabilă, pe care să le ocupe PNL și USR, sigur că se poate orice. Întrebarea este deocamdată 28 cu 8 face doar 36, nu 46. Daca mai reușim în urătoarele luni să aducem alături de PNL și USR cum se vor împărți aceste procente nu vă pot spune, poate spune doar electoratul, încă 10 procente, atunci sigur că putem gândi o guvernare. Altfel, aritmetica e imbatabilă”, a mai afirmat prim-vicepreședintele liberal.

Între „igienizare” și „obrăznicie”

Elena Lasconi a declarat luni, 22 iulie, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că nu a început negocierile cu PNL, că

pentru o eventuală colaborare între cele două partide. acum Partidul Național Liberal neputându-se „detașa de PSD”. „Știu că în interiorul PNL-ului există oameni care știu că asta nu este calea bună nici pentru ei, nici pentru țară”, susține primarul Câmpulungului.

„Sunt omul dialogului. Ar fi de discutat cu toți cei care se consideră de dreapta. Săptămâna asta în mod cert voi discuta cu reprezentanți ai PNL. Dar PNL ar trebui să-și facă puțină curățenie și igienizare, pentru că acum nu se pot detașa de PSD dar știu că în interiorul PNL-ului există oameni care știu că asta nu este calea bună nici pentru ei, nici pentru țară. Opțiunea liberală pe care o văd eu este USR. Nu vorbesc acum de alianțe. Singura opțiune liberală credibilă este USR”, a declarat Lasconi.

O zi mai târziu, Rareş Bogdan a venit cu o replică pentru liderul USR, catalogând declarația acesteia drept „uşor obraznică”. „Eu o invit să îşi vadă de treabă şi de lungul nasului în propriul partid, să ne lase partidul în pace”, a mai spus Rareș Bogdan, citat de News.ro.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cum-ar-putea-pnl-sa-guverneze-cu-usr-dupa-parlamentare-rares-bogdan-aritmetica-e-simpla-si-imbatabila-2874259

Ultimă oră

Același autor