Poliţia municipală din Madrid a închis un restaurant chinezesc care, pe lângă faptul că încălca numeroase reglementări sanitare, având carne şi peşte fără etichetă, gândaci care mişunau prin bucătărie și capcane pentru şobolani pe podea, servea pe post de raţă prăjită porumbei morţi adunaţi de pe străzi.
La 25 martie, mai mulţi agenţi au vizitat unitatea, situată în cartierul Usera, unde se află o mare comunitate de chinezi şi numeroase unităţi alimentare chinezeşti, informează marţi EFE, potrivit Agerpres.
Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, care au discutat cu EFE, agenţii au constatat că alimentele erau servite în condiţii insalubre la unitatea pe care au inspectat-o.
În bucătărie, au găsit opt congelatoare pline cu trei tone de carne şi peşte fără etichete, trasabilitate sau ştampile cu data expirării şi fără termometre care să determine temperatura din interiorul unităţilor frigorifice.
În încăperea în care era depozitat gunoiul, agenţii au găsit un recipient de plastic deschis, cu 100 de litri de grăsime înăuntru, şi o vitrină frigorifică cu scoici, midii şi castraveţi de mare, o specie de animal marin a cărei comercializare şi consum sunt interzise datorită statutului său de faună protejată. În bucătărie, poliţiştii au găsit doi porumbei curăţaţi de pene, raţe, recipiente cu aditivi alimentari şi coloranţi şi pungi cu plante.
Din aceste motive, serviciile municipale de sănătate au închis restaurantul, iar Poliţia Municipală îl cercetează pe proprietar, sub suspiciunea de delict împotriva sănătăţii publice şi delict contra florei şi faunei.
Portalul Europa Press a calificat descoperirile făcute de poliţia municipală madrilenă drept „insalubritate extremă”.
Editor :