7.9 C
Satu Mare
29 martie, 2024

Doliu în învățământul vasluian: a murit unul dintre cei mai vechi angajați ai Inspectoratului Școlar Județean

15 martie 2023

6 ore ago

– Advertisement –

DOLIU… Unul dintre cei mai vechi angajați ai Inspectoratului Școlar Județean Vaslui s-a stins din viață seara trecută. Este vorba despre Constantin Manea, juristul instituției mai bine de 25 ani. La sfârșitul anului 2021, acesta câștigase prin concurs postul de director al Școlii Gimnaziale “Mihai David” Negrești, însă a fost nevoit să renunțe vara trecută din cauza unor probleme de sănătate. Constantin Manea urma să împlinească 65 de ani pe 26 mai. A absolvit Școala pedagogică (Colegiul) din Bârlad în 1979, iar timp de 16 ani a fost învățător la Şcoala Specială din Negrești. Pentru că între timp terminase cursurile Facultății de Drept din Iași, în 1995 s-a angajat ca jurist la Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. A lucrat în cadrul instituției până în ocotmbrie anul trecut, când a intrat în incapacitate temporară de muncă (n.r. – după ce devenise directorul Școlii “Mihai David”, rămăsese cu jumătate de normă la ISJ).

Vestea că învățătorul Constantin Manea s-a stins din viață a fost anunțată de foștii săi colegi în mediul online: “O nouă veste tristă, în primul rând pentru familie, apoi pentru noi colegii lui de clasă, pentru colegii lui de Liceu Pedagogic, pentru toți cei din învățământ, unde a fost zeci de ani Jurist, pentru toți cei care l-au cunoscut! Aseară s-a stins în liniște, trecând la cele sfinte, urcând la cer în dreapta Tatălui, cu demnitatea si modestia care l-au caracterizat în viață, dragul nostru coleg (Titi) Constantin Manea. Un om cu suflet mare și o inimă de aur, șeful clasei, șeful de promoție, o minte sclipitoare atât la matematica cât și la română, fiind cel care ne salva de câte ori era cazul la aceste obiecte, ieșind la tablă și spunând domnilor profesori: ba că are o problemă la care nu a găsit rezolvarea sau că are un text dificil de împărțit în propoziții și de analizat. Ne acoperea întotdeauna, indiferent de micile obraznicii pe care le mai făceam față de domnul diriginte prof. dr. Gheorghe Corodescu. Din clasa a IX-a și-a dovedit talentul deosebit pentru epigrame, făcând atât pentru profesori cât și pentru noi, epigrame care de care mai frumoase. Cert este că a fost și va rămâne un mare epigramist! Avem atâtea amintiri frumoase din anii de liceu, din anii de serviciu, din anii când am lucrat împreună la Inspectoratul Școlar Vaslui. Căuta să găsească pentru toată lumea cele mai bune soluții la multele plângeri și nemulțumiri pe care le primea spre rezolvare din partea celor din învățământ. Negreștean convins a activat și apoi a rămas acolo ca un adevărat stâlp în cadrul comunității, având alături de el pe iubitoarea sa soție, Dana. Au trecut împreună prin grele încercări ale vieții, cu fruntea sus, cu demnitate, cu modestie, dar mai ales cu multă dragoste față de oameni, față de copii. În aceste clipe grele pentru familie, pentru noi, pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat, îndreptăm un gând pios către cel care a fost iubitul tată, soț, coleg, prieten, Titi Manea! Dumnezeu să te ierte și să te așeze în lumea celor drepți. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Te vom păstra mereu în amintire!”, a scris în mediul online prof. Corneliu Pleșu.

Ultimele Știri

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/doliu-in-invatamantul-vasluian-a-murit-unul-dintre-cei-mai-vechi-angajati-ai-inspectoratului-scolar-judetean/

Ultimă oră

Același autor