15 C
Satu Mare
1 mai, 2024

„Eu am venit cu prezența”. Elevii care repetă simularea examenelor naționale după notele dezastruoase luate speră „la un 5 cel mult”

Aproape 12.000 de elevi de clasele a VIII-a și a XII-a din Iași trec pentru a doua oară anul acesta prin simularea examenelor naționale, în speranța că vor obține rezultate mai bune. La prima simulare a bacalaureatului doar 47% au obținut medii de trecere.

În prima zi a simulării cu repetiție, elevii și-au încercat forțele cu Limba Română.

Elev: Mă așteptam sa pice din nou poezie, nu știu de ce am avut o presimțire, dar ce să vezi, a picat text narativ. Sper acum să iau o notă de trecere.

Reporter: La ce notă speri mai precis, la 6 sau ceva mai mare?

Elev: Un cinci cel mult.

Elev: Sunt foarte multe esee de învățat, autorii sunt foarte ușor de confundat.

Reporter: Ai făcut vreo confuzie de genul asta?

Elev: Da, între Blaga și Barbu.

Elev: Eu am venit cu prezența.

Reporter: Adică n-ai scris nimic?

Elev: Ba da, am scris, doar că data trecută a fost pe calculator și nu prea s-a înțeles. Cred că o să fie și notele mai mari.

Reporter: Data trecută ce notă ai luat?

Elev: 3.80.

Elev: La matematică, acolo cred că o sa fie cel mai greu, dar și la română.

Reporter: La simulare cât ai luat la matematică?

Elev: Patru! Nu știu, sper să fie bine!

La evaluarea precedentă, 80% dintre elevii din mediul rural au luat note mai mici de cinci.

Antonina Bliort, purtător de cuvânt al ISJ Iași: „E o situație pe care am identificat-o cumva poate la jumătatea perioadei pandemice și ceea ce s-a spus atunci ca elevii care sunt vulnerabili devin și mai vulnerabili în perioade de criză s-a confirmat.”

Aproape 85% dintre elevii de liceu din Iași s-au înscris la cea de-a doua similare. La Evaluarea Națională procentul este de 95%.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/eu-am-venit-cu-prezenta-elevii-care-repeta-simularea-examenelor-nationale-dupa-notele-dezastruoase-luate-spera-la-un-5-cel-mult-2764539

Ultimă oră

Același autor