13.9 C
Satu Mare
16 septembrie, 2024

Fostul vicepreședinte republican Dick Cheney va vota pentru Kamala Harris

Fostul vicepreședinte al SUA și republican de o viață, Dick Cheney, a confirmat că va vota pentru Kamala Harris, candidatul democrat, la alegerile prezidențiale din noiembrie, relatează

Cheney, văzut ca o figură influentă în timpul președinției lui George W. Bush, a declarat că „nu a existat niciodată un individ care să fie o amenințare mai mare pentru țara noastră decât Donald Trump”, actualul candidat republican.

Fiica lui, fosta parlamentară republicană Liz Cheney, a spus anterior, la un eveniment politic desfășurat în Texas, că tatăl ei plănuiește să-l susțină pe candidatul democrat.

„Trump a încercat să fure ultimele alegeri folosind minciuni și făcând apel la violență pentru a se menține la putere, după ce alegătorii l-au respins”, a spus fostul vicepreședinte. „Nu i se va mai putea încredința niciodată puterea”.

„Ca cetățeni, fiecare avem datoria de a pune țara deasupra intereselor de partid, pentru a ne apăra Constituția”, a adăugat Dick Cheney. „De aceea îmi voi da votul pentru vicepreședintele Kamala Harris”.

Declarațiile lui Cheney au fost salutate de tabăra Harris.

„Vicepreședintele este mândru că are sprijinul vicepreședintelui Cheney, și îi respectă profund curajul de a pune țara înaintea partidului”, a declarat șeful de campanie Jen O’Malley Dillon.

Cheney se alătură unei liste tot mai mari de republicani care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la candidatura lui Donald Trump.

Fiica sa, Liz Cheney, și-a arătat deja susținerea pentru vicepreședintele Harris.

Ea a făcut parte din comisia Camerei care investighează revoltele de la Capitoliu din 6 ianuarie, și a fost unul dintre cei 10 republicani care au votat pentru demiterea fostului președinte Trump după incident.

Liz Cheney și-a pierdut locul în Congres în 2022, în favoarea unui candidat susținut de Trump.

Într-un comentariu pe rețelele sociale despre declarația lui Dick Cheney, Trump l-a numit pe fostul vicepreședinte un „RINO irelevant” – un acronim care înseamnă „republican doar cu numele”.

De asemenea, l-a descris pe Cheney drept „Regele războaielor fără sfârșit și fără sens” – făcând aluzie la rolul său în războiul din Irak.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/fostul-vicepresedinte-republican-dick-cheney-va-vota-pentru-kamala-harris-2921655

Ultimă oră

Același autor