7.1 C
Satu Mare
25 aprilie, 2024

FOTO-VIDEO | „E într-adevăr un MIRACOL”: Un husky a fost scos de sub dărâmături, în Turcia, după ce a stat 23 de zile fără mâncare sau apă

Publicat: 02/03/2023, 12:13

Un husky pe nume Alex a fost salvat în mod miraculos de sub ruinele din Turcia, după ce a stat 23 de zile fără mâncare sau apă. El a fost scos de dub dărâmături de echipele de salvare din Antakya, în provincia Hatay.

Bilanțul cutremurelor devastatoare din

depășește 50.000 de morți, iar Hatay este una dintre provinciile care a fost cel mai mult afectate.

Imaginile video ale salvării câinelui au arătat efortul echipei de a-l elibera pe Alex. În ciuda faptului că a petrecut 23 de zile îngropat sub dărâmături, primul lucru pe care l-a făcut patrupedul a fost să lingă cu bucurie fața salvatorului său.

Câinele este vizibil bucuros când se uită de jur împrejur și vede că a fost scos de sub ruine, în timp ce stă în siguranță în brațele unui voluntar.

Alex a fost dus la Spitalul de Campanie Haytap, unde a primit tratament, iar voluntarii i-au acordat îngrijiri medicale. Când a fost scos de sub ruine, era epuizat și slăbit, dar sănătos, a informat presa turcă, citată de publicația britanică

„A fost într-adevăr un miracol”

Osman Polat, voluntar la spitalul de campanie unde Alex a fost îngrijit, a declarat pentru postul de televiziune turc Oda TV: „ A fost într-adevăr un miracol. Este cu adevărat un miracol că a supraviețuit în acea gaură timp de 23 de zile fără să mănânce sau să bea nimic”.

Se crede că patrupedul a rămas blocat când clădirea cu două etaje în care se afla, s-a prăbușit pe 6 februarie. Sufocat de moloz și lipsit de lumina soarelui, nu este clar cum a supraviețuit atât de mult timp fără apă sau mâncare.

Echipele de salvare au auzit zgomote în timp ce căutau adăposturi temporare în provincia Antakya.

Voluntarii i-au putut vedea nasul printr-o mică gaură și a urmat

o operațiune de salvare care a durat două ore.

a fost lovită de încă un cutremur cu magnitudinea de 5,6, care a avut epicentrul în orașul Yesilyurt, din provincia Malatya.

Cutremurul inițial, din 6 februarie, cu magnitudinea de 7,8 a dus la aproape 50.000 de morți și la prăbușirea sau deteriorarea gravă a aproximativ 173.000 de clădiri.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010.

Ulterior,

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Sport –

21 Mar, 07:57

HOROSCOP –

21 Mar, 06:00

Auto –

21 Mar, 03:11

Ultima oră

Școala –

21 Mar, 02:12

Știri externe –

21 Mar, 01:48

Actualitate –

21 Mar, 01:29

Sursa: https://www.gandul.ro/international/turcia-husky-scos-daramaturi-23-zile-fara-apa-mancare-19935579

Ultimă oră

Același autor