11 C
Satu Mare
15 mai, 2024

Galerie Foto

Arabia Saudită are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru megaproiectul „orașului viitorului” și încearcă să-i obțină din China

Arabia Saudită încearcă să strângă bani pentru megaproiectul „The Line” din zona de afaceri NEOM de la investitori chinezi, în condițiile în care „Orașul viitorului” are nevoie de finanțări uriașe. Oficialii Neom au mers la Beijing, Shanghai și Hong Kong pentru a convinge investitorii chinezi, dar fără mult succes, relatează

Orașul „The Line”, cu zero emisii de carbon proiectat pentru zona de afaceri NEOM, ar urma să așeze pe verticală case, birouri, parcuri publice și școli în cadrul unei fațade de oglindă ce se întinde pe o distanță de peste 170 de kilometri.

Orașul cu o lățime de 200 de metri și care ar funcționa pe „100% energie regenerabilă” include și un tren de viteză ce l-ar tranzita de la un cap la altul în 20 de minute. 9 milioane de oameni ar putea locui acolo, conform prezentărilor făcute de autoritățile saudite.

Dar proiectul se confruntă atât cu probleme financiare, cât și cu dificultăți tehnice. Una dintre companiile implicate a renunțat deja la muncitori, iar bugetul de anul acesta nu a fost încă aprobat. Astfel, doar 2,4 din cei 170 de kilometri lungime ai metropolei ar putea fi construiți până în anul 2030.

„The Line” are un cost estimat la 1.500 de miliarde de dolari, iar autoritățile saudite încearcă să facă rost de o finanțate de 500 de miliarde de dolari pentru proiect. Așa că s-au orientat spre China.

Chiar dacă până acum nu a fost încheiat niciun contract, un participant la discuții a spus că în urma vizitei delegației saudite, proiectul a devenit „mai puțin misterios”.

Leonard Chan, președintele Asociației de Dezvoltare a Tehnologiei Inovatoare din Hong Kong, a mai spus că reacțiile la proiectul ambițios al saudiților au fost „în mare parte neutre”.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/arabia-saudita-are-nevoie-de-500-de-miliarde-de-dolari-pentru-megaproiectul-orasului-viitorului-si-incearca-sa-i-obtina-din-china-2770975

Ultimă oră

Același autor