16 C
Satu Mare
21 iunie, 2024

Galerie Foto

Țara în care o garsonieră costă 2 milioane de euro își extinde teritoriul în mare, pentru a construi mai multe locuințe

Este criză de locuințe în cea mai bogată țară din lume. Apartamentele din Monaco se vând cu sume uriașe – o garsonieră poate costa – 2 milioane de euro – dar autoritățile au decis să construiască și mai multe. Iar pentru asta au pus la bătaie 2 miliarde de euro, relatează

Prețurile au crescut cu 40% în ultimul deceniu, stabilind noi recorduri în principatul care era deja cea mai scumpă țară din lume și cel mai dens populată.

Soluția autorităților a fost să aloce 2 miliarde de euro pentru a extinde teritoriul în Marea Mediterană. Această nouă suburbie de pe malul mării va crește suprafața țării, a doua cea mai mică din lume, cu 3%.

Cartierul Mareterra este aproape finalizat va avea un port de iahturi, o piscină cu apă de mare, parcuri și 130 de apartamente în blocuri turn proiectate de arhitecți cunoscuți.

Proiectul urmează să fie finalizat anul acesta, cu șase luni mai devreme decât era planificat.

„Acesta este un proiect al Alteței Sale Prințul Albert al II-lea”, care este un ecologist dedicat, spune managerul de proiect Guy Thomas Levy-Soussan.

„Nu i-a fost ușor să ia decizia de a extinde teritoriul în mare”, a adăugat el.

Impactul asupra ecosistemului marin a fost atenuat la fiecare pas. Experți au ajutat la replantarea unei pajiști întregi de iarbă și au relocat scoicile uriașe rare.

Cine va cumpăra însă locuințe în cel mai nou și mai eco-chic cartier din Europa?

Caroline Olds agent imobiliar britanic din Monaco, spune că britanicii reprezintă jumătate din clienții agenției ei.

„Este ca și cum ai trăi într-o Londra însorită”, spune ea, adăugând că politica este un factor cheie pentru cei care se mută în Monaco.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/tara-in-care-o-garsoniera-costa-2-milioane-de-euro-isi-extinde-teritoriul-in-mare-pentru-a-construi-mai-multe-locuinte-2823955

Ultimă oră

Același autor